Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaos i nya Görlakorset

Livsfarlig och sämre än den gamla korsningen. Norrtäljeborna Niklas Skipsna och Fredrik Jonason spar inte på kritiken mot nya Görlakorset.

Annons

Fredrik Jonason och Niklas Skipsna är inte nådiga i sin kritik mot nya Görlakorset. Både själva utformningen av Görlakorset och skyltningen är usel, anser de. Att den dessutom kostat 32 miljoner kronor gör inte saken bättre.

Var tar skattemiljonerna vägen? Det är så att nackhåren reser sig. Idiotiskt, säger de.

Tillsammans med Norrtelje Tidning stod duon fredag eftermiddag vid Björnövägenavfarten från Kapellskär i ungefär 20 minuter för att titta hur trafiken flöt. Det visade sig att Niklas Skipsna och Fredrik Jonason inte är ensamma om att tycka att nya Görlakorset är en undermålig konstruktion.

På den korta tiden stannade två bilister och vevade ned bilrutorna.

Det här är det sämsta bygget som gjorts. Det blir kaos i sommar, säger en ung man.

Vägverket tar till sig av kritiken mot nya Görlakorset.

Har vi gjort misstag får vi lära oss av det. Jag ska följa upp det här noga, säger Carolin Ljungcrantz, projektledare vid Vägverket region Stockholm.

Redan under hösten ska Vägverket tillsammans med Norrtälje kommun se över skyltningen. För den behöver kompletteras enligt Ljungcrantz. Dessutom ska myndigheterna se om det går att göra något åt siktproblemen där avfartsrampen möter Björnövägen.

Annons