Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kämpa för äran, Rospiggarna

Nu snackar vi utmaning. Adam Shields saknas sedan tidigare, Lubos Tomicek har startförbud, Chris Slabon är sjuk. Tuffa förutsättningar för Rospiggarna blev hastigt ännu tuffare.
- Det är bara att gilla läget, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Messing inför kvällens kvartsfinal mot Dackarna i Målilla

Annons

Dackarna, regerande svenska mästare med ordinarie lag, mot ett kraftigt stukat Rospiggarna. Inte mycket som talar för årets skrällag i elitserien, Rospiggarna, när den första kvartsfinalen i speedwayens play off körs i småländska Målilla i kväll?

Det är ju en tuff match under normala omständigheter, säger Mikael Messing. Och nu blir det naturligtvis ännu tuffare. Men vi får försöka kämpa så gott det går och hoppas att Dackarna underskattar oss.

Sedan tidigare var det klart att Rospiggarna skulle köra så kallad riders replacement för långtidsskadade Adam Shields.

Lubos Tomicek, som var tänkt på reservplats, missade även förra matchen för Rospiggarna mot Lejonen, då han led av sviterna av en hjärnskakning. I lördags var Messing i kontakt med Tomicek som då kände sig bättre.

Men sedan blev han sämre igen och nu har läkarna givit honom startförbud, berättar Messing.

Och inte nog med det. Chris Slabon ligger febersjuk hemma i Polen.

Jag försökte få honom att komma, men beskedet jag fick under måndagskvällen är att han inte kan.

Som ersättare till Lubos Tomicek och Chris Slabon har Messing kallat in Jens Oskarsson och Travis McGowan. Den unge polacken Matteusz Sczezepaniak kom inte i fråga då han sedan tidigare är axelskadad.

Oskarsson går in på reservplats, nummer sex, McGowan kör som ordinarie nummer fyra.

Nu får vi hoppas att Greg Hancocks och Janusz Kolodziejs fina form håller i sig, och att Charlie Gjedde hittar formen och lyfter sig på sin gamla hemmabana, säger Messing.

Målsättningen inför kvällen?

Det blir naturligtvis jättetufft och en mycket jobbig kväll för flera av våra killar. Utgångspunkten är väl att vi inte åker till någon match med inställningen att förlora. Men realistiskt hoppas jag att vi kan förlora med så lite som möjligt. Inte minst för att hålla liv i kvartsfinalen inför returen hemma nästa tisdag.

Och så var det det där med underskattning från Dackarnas sida...

Den chansen fanns ju redan innan alla sjukdomar, och den har väl inte minskat nu.

Annons