Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kall start på 2009

Det blir en kall men klar början på det nya året. Enligt SMHI blir det 1-5 minusgrader och uppklarnande i Roslagen under nyårsafton. På nyårsdagen väntas soligt men kallt väder.

Annons

Under nyårsaftonen börjar kalluft att strömma ner över landet och det nya året börjar med allmänt minusgrader i hela landet.

Enligt SMHI blir det mest mulet i Svealand men norr om Mälardalen tidvis klart. På onsdagseftermiddagen väntas molnigheten spricka upp medan temperaturen sjunker nedåt cirka fem minusgrader. Ju klarare väder det blir - desto mer sjunker temperaturen. Däremot tycks det inte vara någon snö i skite under de närmaste dagarna.

De som ska fira nyår i fjällen får räkna med kyla och hårda vindar då ett lågtryck rör sig österut över nordligaste Sverige. Bakom lågtrycket börjar betydligt kallare luft dra ner över norra Norrland. Det blir fortsatt blåsigt i norr med hårda vindar som senare under nyårsafton vrider mot nordväst medan det kan vara ganska soligt i södra och mellersta Norrland. I Götaland verkar dimmolnen ligga kvar under hela nyårsaftonen och där blir det 0-4 plusgrader.

Framåt tolvslaget har troligen den kalla luften svept ner över hela landet och det blir från 0 i söder till 15-20 minusgrader längst i norr.

På torsdagen, nyårsdagen, väntas klart och kallt väder med sol och cirka sju minusgrader i östra Svealand och till helgen kan temperaturen sjunka till minus tio grader i Stockholms län. SMHI lovar soligt väder men nedåt tio minusgrader i Roslagen på nyårsdagen.

Annons