Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johanssons S-kollegor kritiserar bostadsannonser

Norrtäljepolitikern Jan Emanuel Johansson försökte inte bara hyra ut sin lägenhet, men också ett fritidshus på Gotland till en oskälig hyra. Nu säger partikamraterna ifrån:
- Det stämmer naturligtvis inte alls med vår bostadspolitik. Vi vill ha schysta regler och rättvisa på bostadsmarknaden. Det här passar inte ihop med vår politik överhuvudtaget, säger Carina Moberg, Socialdemokratisk riksdagsledamot till SvD.

Annons

Norrtelje Tidning berättade i går om Jan Emanuel Johanssons misslyckade försök att hyra ut sin lägenhet i Stockholms innerstad för 10 000 kronor i veckan. Nu kommer uppgifter från Svenska Dagbladet om att Norrtäljepolitikern också försökt hyra ut ett fritidshus via annonssajten Blocket. För en vecka under bästa semestertid ville Johansson ha 35 000 kronor.

Partikollegan Carina Moberg som är ordförande i partiets bostadspolitiska grupp i riksdagentycker att Johansson gått emot Socialdemokraternas bostadspolitik genom att försöka ta ut överhyra för sina bostäder.

Det ska ställas högre krav på förtroendevalda. Det här är ingen lagöverträdelse, men det är en moralisk fråga. Jan Emanuel borde ha tänkt till innan, säger Carina Moberg till SvD.

NT lyckas inte få tag i Johansson, men vi får besked att han kommer att kommentera de nya uppgifterna via bloggen här på norrteljetidning.se senare under kvällen.

Så sent som i onsdags kom Johansson med beskedet att han skulle få en plats i riksdagen sedan Pär Nuder bestämt sig för att hoppa av. I en artikel i NT sa han samtidigt att han hoppades att partikollegorna skulle se hans fina arbete i riksdagen och sätta honom högt på listan inför nästa val.

Socialdemokraterna i Stockholms län vill inte uttala sig om uthyrningsannonserna innan ordförande Mikael Damberg hunnit träffat Jan Emanuel Johansson.

Mikael Damberg behöver träffa Jan Emanuel Johansson så att han kan berätta sin version och först då kan vi säga någonting om förtroendefrågan, säger Nina Blomberg, kommunikationsombudsman.

Kan bostadsaffärerna äventyra Jan Emanuel Johanssons möjlighet att sitta i riksdagen?

När listan sätts får man ett förtroende och det förtroendet sträcker sig fram till nästa mandatperiod. Jag har aldrig hört att någon blivit petad under en mandatperiod, säger Nina Blomberg.

Läs även

Jan Emanuel Johanssons blogg

Annons