Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen Norrtäljebuss på Norrortsleden

Många har haft förhoppningar om en direktbuss från Norrtälje till norrort via nya Norrortsleden. Onödigt och dyrt tycker SL och Vägverket som inte har någon sådan linje på sin prioriteringslista. 

Annons

Några av NT:s läsare har hört av sig till tidningen med frågor om det inte finns tankar på en tvärgående busslinje i väst-östlig riktning nu när den nya Norrortsleden invigts.

Tanken är att man ska kunna åka från Norrtälje eller Rimbo och i höjd med Rosenkälla kunna byta till en tvärgående busslinje för att ta sig kommunalt till exempelvis Kista. Men i Norrtälje finns inga sådana tankar i dagsläget hos trafikplanerarna på SL.

Vi hade faktiskt som krav om en busshållplats vid Rosenkälla, men Vägverket sa att det skulle bli för dyrt, säger Tony Karlsson som handhar den norra delen av länets trafikplanering på SL.

Enligt Vägverket finns inte det behovet, men Kista är en stor arbetsplats även för Norrtäljeborna, säger Tony Karlsson.

Idag har en busslinje från Norrtälje till Kista-området prioritet fyra på listan. Det allra mest prioriterade är Täby-Sollentuna-Kistaområdet. Som nummer två kommer Åkersberga-Sollentuna, och en sådan busslinje invigdes igår.

Ingmar Wallén, moderat ersättare i SL:s styrelse och boende på Yxlan, känner till problemet, och vill försöka göra något åt det.

Det är knöligt när Vägverket inte har någon idé om hur man ska kunna utveckla kollektivtrafiken, Men jag tror säkert att det finns ett underlag för en tvärlinje. Jag tror att folk åker mer tvärs än vad man kan tro, säger han.

Wallén ska ta upp frågan om en tvärgående linje i SL:s styrelse och dessutom i det kommunsamråd som Norrtälje ska ha med SL:s styrelse inom ett par veckor. 

Annons