Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga extra pengar till skolskjutsar

Skolskjutsarna kan bli två miljoner kronor dyrare än beräknat.
Men kommunstyrelsen är inte beredd att skjuta till några pengar.
– Inte i det här läget, säger kommunalråd Kjell Jansson (m).

Annons

I går diskuterade politikerna i kommunstyrelsen delårsrapporten för januari till april. Socialnämnden, tiohundranämnden och barn- och skolnämnden får i uppdrag att minska eller undvika underskott för 2008.

Samtidigt har barn- och skolnämnden ansökt om två miljoner kronor extra för att klara de ökade kostnaderna för skolskjutsar som hänger samman med ett för kommunen ofördelaktigt avtal med entreprenören Roslagstaxi som kör skolskjutsarna i Rimbo och Norrtälje. 

Men i går sade alltså kommunstyrelsen nej till barn- och skolnämnden med hänvisning till beslutad policy för budget och uppföljning.

Enligt policyn ska inte tilläggsanslag medges annat än om det handlar om stora verksamhetsförändringar, säger kommunalråd Kjell Jansson.

Som NT berättade i förra veckan är orsaken till fördyringen att kommunen och Roslagstaxi har tolkat avtalet olika gällande förändringar i skolskjutsarnas rutter.

Kommunstyrelsen har inte diskuterat hur barn- och skolnämnden ska kunna hämta hem de två miljonerna som nu saknas i nämndens totala budget på 700 miljoner kronor.

Det får nämnden titta på, jag lägger mig inte i det, säger Kjell Jansson. 

Åsa Forsberg  [email protected]

Ann Sjöblom 

[email protected]

Annons