Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handbollsmatchen - minut för minut

Norrtelje Tidning rapporterade direkt från sporthallen i Rimbo, där handbollsdamerna vann och avancerade till elitserien. Här kan du läsa om matchen från start till slut.

Annons

17.57 - Jag hinner med ett sista inlägg. En egen version av "När vi gräver guld i USA" framförs just nu av hela laget. "När Rimbo går mot nya mål" sjunger de i refrängen.  En passande avslutning.

17.50 -Hyllningarna fortsätter. Westermalms tränare, ja det är sant, håller ett lycka till tal. Sedan är det dags för att föreviga det historiska ögonblicket. Lagfoto. Det lär inte bli svårt att få tjejerna att se glada ut i alla fall. Med det så tackar jag för mig och jag hoppas att ni har fått en liten känlsa av hur stämningen är här i sporthallen. Dags för mig att leta upp några intervjuobjekt. Missa inte tidningen imorgon vad ni än gör!

17.45 - Äntligen tillbaka. Uppkopplingen rasade. Men här är det livat värre. RIMBO ÄR I ELITSERIEN. jag skriver det nog igen bara för att vara på den säkra sidan. RIMBO. I ELITSERIEN. Det blev till slut 30-24. På planen finns hela laget i guldperuker och tar emot hyllningar från publiken och även kommunalrådet Kjell Jansson. Ber om ursäkt att jag försvann. Men jag antar att det stora budskapet i alla fall inte har undgått någon.

17.30 - Jag har inte lämnat er men haft problem med uppkopplingen. Men nu är vi tillbaka. Läget är oförändrat. Rimbo i lednin 29-23. Två minuter kvar.

17.24 - Ytterligare en i Rimbo som hamnar i målprotokollet. Everlina Åkerlind gör 27-19. Sju minuter till elitserien. För det här kan väl Rimbo inte missa?

17.21 - vi har haft ett litet spelavbrott då Elin Fröjd skadade sig. Men till publikens värmande applåder reser hon sig upp och verkar vara ok. Publiken lever sig verkligen med. Det skriks goda råd och uppmuntringar hela tiden. Det verkar hjälpa i alla fall.

17.18 - Westermalm verkar vika ner sig nu. Men det är inget Rimbo tänker på verkar det som. De bara ångar på. Elin Fröjd gör 26-17. Tio minuter kvar till elitserien.

17.16 - "Hon är inte klok". Pove bredvid bara skakar på huvudet åt Åsa Borg i Rimbos mål. Hon har nästan tagit allt så här långt. Det skapar ju även mål framåt genom snabba kontringar. Lundin igen, 24-16.

17.14 - Det börjar onekligen se väldigt bra ut.. Till och med en skeptiker som jag börjar inse att det är nära nu. Stephanie Lundin gjorde precis 22-16 och Westermalm tog time-out. 14 minuter till elitserien. Rimbo. alltså. I elitserien. Hur låter det?

17.12 - Lite svängig handboll just nu. Lagen missar lite i anfallsfaserna, men så länge det här resultatet strå sig så vad gör väl det. Just när jag skriver det dundrar Söderlund in 21-15.

17.07 - Duktiga Forsberg i målet fick ge plats för Åsa Borg till den andra halvleken. Men resultatet är detsamma. En lysande målvakt. Borg har också spikat igen. Fortfarande ledning 19-15. 19 minuter till elitserien.

17.04 - Två knutnar nävar igen. Och jag ser gärna de fler gånger. Andersson Kraft stänker in 18-13 efter en snabb kontring.

17.03 - Det har lugnat ner sig lite. Men fortfarande Rimbo i trygg ledning. Verkar däremot som att klockan tickar långsammare den här halvleken, eller så är det bara jag som är otålig.

16.59 - Vilken start. Andersson Kraft utökar ledningen på nytt. Knutna nävar från lagkaptenen efteråt. Vilken vilja. Söderlund gör mål igen kort därefter. 17-12. Är det klart nu?

16.57 - Då var vi igång igen. 30 minuter ifrån elitserien. 15-12. Ida Rosman. Bra start.

16.50 - Ok. Läge att summera halvleken lite. Rimbo har verkligen sett stabila ut. Inga nerver här inte. Förutom under den där lilla svackan då. Försvarsarbetet har varit väldigt bra. Handboll är ju en lagsport men det är svårt att inte skriva något om Malin Söderlund efter en sån halvlek. Sju mål. Hälften av Rimbos totala alltså. Men hon är inte ensam om att ha varit lysande. Målvakten Gabriella Forsberg har svarat för en rad räddningar och verkligen gett laget chansen att rycka åt sig ledningen.

16.46 - Det blev inget mer innan den gräsligt höga tutan ljöd. Första halvlek är slut. Rimbo leder med 14-12. Tjejerna står med ena benet i elitserien. Bara en sån sak.

16.44. En minut kvar av första halvlek och Rimbo har lyssnat på tränare Norstedt. Ida Rosman satte 14-12 precis. Westermalm tog time-out. Vore fint med tre målsledning inför den andra halvleken istället för uddamålet.

16.40 - "Titta på bollen nu då". Tränaren Madeleine Norstedt börjar höras allt mer i takt med att Rimbotjejerna har börjat slarva lite. 12-11

16.37 - Det var nog sista gången jag skrev att de gjorde något bra. Nej, jag bara skojade, men ledningen har krympt. 11-10 just nu. Vet inte riktigt vad som hände.

16.35 - Rimbo och framförallt Malin Söderlund ångar på. 11-8. Tio minuter kvar av halvleken. Det ser bra ut det här... 

16.31 - Rimbo har gjort ett litet ryck. 10-6 efter 17 minuter. Mycket tack vare ett bra försvar. Speciellt målvakten Gabriella Forsberg. Hon har varit strålande.

16.28 - Ni börjar säkert kunna hur det ser ut vid det här laget. 8-5. Söderlund på straff. Men mycket var lagkaptenen Emelie Andersson Krafts förtjänst. Som hon sliter och stångas på linjen. Gång på gång.

16.24 - Ni får ursäkta om det blir rörigt ibland. Kan knappt höra mig själv tänka för allt jubel här inne. Men det är ju positivt. Rimbo utnyttjade en utvisning på bästa sätt och har tagit ledningen med 7-5. 11 minuter spelade.

16.21 - Jämnt så här långt. 5-5 och inget riktigt ordnat spel. Tjejerna ser i alla fall inte nervösa ut.

16.18 - Borde kanske inte ha skrivit det där för Rimbos spel har blivit lite slarvigare. Söderlund gör mål på nytt. 3-3.

16.16 - 2-1. På nytt mål av Söderlund från straffpunkten. Rimbo har inlett bra. Aggressivt försvar.

16.14 - Westermalm inledde med boll. Men det var Rimbo som gjorde det första målet. Malin Söderlund från straffpunkten.

16.10 - Nu är det dags. Rimbotjejerna presenteras till publikens stora jubel. Vem kunde egentligen tro det när säsongen började, att Rimbo skulle ha en sådan här gyllene chans att ta sig till elitserien? Domarna har blåst i pipan. Dag sför match. Häng nu.

16.05 - "Tryck ihop er mot mitten av läktarna". Uppmaningen från speakerna kom nyss. Men den är svår att lyda. Vi sitter nämligen redan som packade sillar.

16.00 - Nu börjar det ändå närma sig. En kvart kvar bara och tjejerna är fortfarande ute och värmer upp. Ser bra och laddat ut i avsluten. Återstår att se hur pass nervösa de är av det hela. Det visar sig nog så fort matchen kommer igång. Vi sitter precis ovanför avbytarbänken. Närmare än så komma man inte utan att själv vara med.

15.45 - Halvtimme kvar bara. Båda lagen är ute på planen och värmer upp. Rimbotjejerna ser riktigt laddade ut. Inte nervösa. Tror däremot att den känslan finns hos merparten av de på läktarna. Kan inte matchen bara sätta igång snart? 

15.30 - Snart är det dags. 45 minuter närmare bestämt. Matchen startar 16.15, men det jublas redan i sporthallen i Rimbo. Herrarna har precis besegrat Umeå med 45-36 och gick därmed obesegrade genom division två. imponerande. Förhoppningsvis är det inte slut på firandet än. Hela sportredaktionen och halva kommunen är på plats. Det känns som det i alla fall. Sporthallen är proppfull.

Annons