Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hancock klar för sin femtonde säsong

NORRTÄLJE
Rospiggsfansen kan andas ut. I lördags skrev Greg Hancock på för ytterligare ett år i klubben.
- Väldigt skönt att få det klart, pustar Rospiggarnas ordförande Anders Östling.

Annons

Greg Hancock är klar för sin femtonde säsong i Rospiggarna. I lördags fick Anders Östling kontraktet påskrivet.

Den viktigaste kuggen i lagbygget, säger Östling nöjt. Han blev väsentligt mycket dyrare än den gångna säsongen, men det är ett val vi gör.

Östling vill inte berätta hur mycket Hancock, som uppvaktats hårt av bland andra Hammarby och Smederna, kostar klubben, men det handlar ändå om relativt lite i förhållande till vad Rospiggarna får för pengarna.

Vi är ju inte i närheten av alla de miljoner som till exempel Lejonen har betalat för Nicki Pedersen. Men det är klart att en förare av Gregs klass kostar en hel del, säger Östling.

Greg Hancock har ersättning per match, till skillnad mot de flesta förare som får betalt efter hur många poäng de kör ihop.

Med Greg kan man lugnt skriva en fast ersättning per match för han gör alltid sitt bästa för laget.

I dagsläget har Rospiggarna tre förare under kontrakt. Förutom Greg är Janusz Kolodziej och Charlie Gjedde klara för nästa säsong eftersom de till i år skrev på tvåårskontrakt.

Vad händer närmast?

Jag har en bra dialog med Adam Shields. Han har hämtat sig mycket bra från den svåra olyckan och är väldigt positiv till en fortsättning i klubben. Vi ska nu ge honom ett kontraktsförslag.

Några förare som ni inte tänker erbjuda nytt kontrakt?

Från början tänkte vi nog så, men vi får avvakta och se vilka vi eventuellt kan värva. Vi har ju ett sänkt taksnitt, från 42.5 till 42, att ta hänsyn till, säger Östling. Men samtidigt känns det inte som det brådskar nu. Det finns ganska många förare tillgängliga och vi har flera krokar ute.

Annons