Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han jagar den perfekta mannen i "Bonde söker fru"

Hästbonden Peter Gustafson från Gottröra har använt Sveriges tydligaste kontaktannons för att hitta en man, tv-programmet Bonde söker fru.
– Jag hoppas träffa en snäll kille som vill bo på landet, säger han.

Annons

Trots att olika medier har hört av sig stup i kvarten sedan det blev klart att 35-årige Peter Gustafson ska delta i Bonde söker fru, är han inte trött på att svara på frågor än.

I stället tycker han att det är en möjlighet att belysa olika sidor av sig själv.

Det är klart att det blir mycket basfakta som upprepas, men det är roligt också. Jag förstår att jag står ut eftersom jag är gay, säger han.

Att han sökte till programmet började mer som ett skämt. Efter att ha sett TV4:s trailer och efter diverse påtryckningar från kompisar, skickade han in en kort ansökan på kul. Bara några dagar senare ringde produktionsbolaget. 

Då blev jag verkligen paff och kände att detta faktiskt var på riktigt. Men jag tvekade inte länge innan jag sa ja. Jag ångrar sällan någonting, även om det ibland har blivit några sömnlösa nätter över det här, säger han och skrattar.

Peter Gustafson är i grunden hästuppfödare och har 25 hästar på sin gård i Gottröra, där han bott sedan 2001.

En vanlig dag börjar vid halv sju på morgonen då djuren ska fodras, vilket följs av frukost och ridning resten av dagen. En bra partner behöver dock inte vara lika intresserad av hästar. 

Jag vill inte att han ska ge upp hela sitt liv för mig, men det vore kul om man kunde göra vissa saker gemensamt. Han ska helst vara snäll och gilla att bo på landet.

Jag väntar mig faktiskt inte att jag ska träffa den rätta under programmet. Förhoppningsvis blir det åtminstone någon man vill ha kontakt med i framtiden, säger han. 

Vad har du fått för reaktioner av omgivningen? Mestadels positivt. Många tycker det är roligt att jag är med och jag har sett flera sidor på nätet där folk skriver fina saker som värmer.

På onsdag sänds ett presentationsprogram i TV4 där de åtta deltagande bönderna presenteras. De fyra som fått flest brev kommer tittarna sedan att få följa i höst. Peter Gustafson hoppas att få komma med i denna skara.

Jag är ju lite av en tävlingsmänniska och har jag gett mig in i leken så vill jag köra fullt ut. Men jag blir inte heller förstörd om jag inte kommer med, säger han.

Kim Nilsson [email protected]  

Annons