Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir ny sportchef

Adam Persson, 34 år, blir Norrtälje kommuns nye idrottschef. I dag är han ordförande i Norrtäljes köpmannaförening och butikschef på KappAhl.

Annons

Beslutet att inrätta en ny tjänst på kultur- och fritidsförvaltningen fattades tidigare i år. Idrottschefen ska vara en länk mellan förvaltningen och idrottsföreningarna. 

Adam Persson blir först ut på den nyinsatta tjänsten. En följd av jobb-bytet blir att han lämnar sin post som ordförande i Köpmannaföreningen. Vem som ska ta över där är inte klart eftersom han ännu inte har berättat om sitt beslut.

Det är styrelsemöte på tisdag och jag meddelar styrelsen detta då. Vi får väl försöka organisera om oss. Vi får se vad som händer, säger Adam Persson. 

Det är ännu inte klart när Adam Persson tillträder posten. Själv tror han på någon gång i november.

Det är inte klart med min nuvarande arbetsgivare än, säger han.

Adam Persson är glad över att ha fått jobbet.

Jag tycker att det är roligt med idrott och att träffa människor, även om jag inte har hållit på med idrott på hög seniornivå, säger han. 

Hans främsta arbetsuppgift blir att representera idrottsföreningarna i förhållande till kommunen. Det handlar om att träffa klubbar och ta emot deras önskemål samt föra fram dem rätt i kommunen. Utöver det ska han hjälpa till med projekt och nätverk.

Jag har goda kontakter med näringslivet så det ska nog gå bra. Kontakterna mellan kommun, näringsliv och idrotten är nog bra men de kan säkert bli ännu bättre, säger han. 

I sin roll som idrottschef ska han särskilt försöka föra fram de mindre kända idrotternas önskemål.

Sporter som speedway, hockey och fotboll märks alltid, men det finns ytterligare 150200 klubbar som exempelvis håller på och driver fin ungdomsverksamhet, säger han. 

Monica Nilsson

[email protected]

Mer läsning

Annons