Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallstaviksnätverket upphör – arbetet fortsätter i ny stiftelse

Hallstaviksnätverket upphör den 31 december. Samtidigt har det bildats en ny stiftelse som kommer att fortsätta att driva projekt i Häveröområdet.
– Just nu planerar vi en promenadpark vid Skeboån, säger Carita Holmberg, projektledare.

Annons
Mats Eriksson, Carita Holmberg och Aleksandar Srndovic i Hallstaviksnätverket.

Föreningen Hallstaviksnätverket bildades år 2008, det efter att stora neddragningar gjort på Hallsta pappersbruk. Målen har varit att öka trygghet och trivsel, att skapa nya jobb och ökade studieresultat.

Bland Hallstaviksnätverkets projekt finns bland annat utomhusbadet i Hallstavik, centrumförbättringar, integrationsprojekt, Skeboåns sportfiske, Mötesplats ungdomar och digitalisering av bion Rosen.

Nu kommer föreningen alltså att upphöra, vilket de meddelat på sin Facebooksida.

Det betyder dock inte att arbetet med utvecklingsfrågor försvinner. En ny stiftelse, kallad Häveröstiftelsen, kommer att fortsätta att arbeta för att utveckla bygden.

– Vi kommer att fortsätta att jobba med de frågor vi brinner för och vill utveckla. Nu har vi ett tydligare namn så man förstår att vi jobbar för hela Häverö, säger Carita Holmberg som är projektledare på Hallstaviksnätverket.

Vad har ni för projekt på gång framöver?

– Vi har börjat jobba med att försöka skapa en engelsk park vid Skeboån och "entrén" till Hallstavik. Just nu håller vi på med markutredning. Tanken är att det ska bli en fin promenadpark med konst som skulpturer och liknande för att skapa en mysig miljö, säger hon.

Läs mer:

Hallstaviksnätverket drog ihop stormöte med politiker och drivna framtidsvisionärer 

Renoveringen av centrumtorget i Hallstavik skjuts upp – igen

TV: NT sände direkt från framtidsdagen i Hallstavik

Dokument: Den långa vägen tillbaka på bruket

Mer läsning

Annons