Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkus och tårtbakning ska locka ung publik till gamla bygdegårdar

Bygdegården ska bli en mötesplats för barn och unga. Det hoppas bygdegårdsföreningarna i Edsbro och på Singö som erbjuder nya aktiviteter under projektet Occupy bygdegården.

Annons

En rullande bygdegård i form av en släpkärra är på väg mot Edsbro.

Bakom Occupy bygdegården står Bygdegårdarnas riksförbund, som vill satsa på barn och ungdomar.

På Singö har man nyss genomfört projektet, nu är det Edsbro bygdegård som står på tur. Man kommer att ha öppet tre torsdagskvällar i följd med start den här veckan.

Första aktiviteten blir pröva-på-cirkus med Cirkus Cirkör, nästföljande torsdag blir det tårtbakartävling följt av filmvisning den sista evenemangsdagen. Enligt verksamhetsutvecklare Anna Öhman, ska de här torsdagarna fungera som en ögonöppnare och förhoppningsvis leda till ett fortsatt intresse bland ungdomarna.

- Det finns oändliga möjligheter för barn och unga och många olika bidrag att söka för att till exempel få igång en fritidsgård eller andra aktiviteter. Till Boverket kan man till exempel vända sig för att anpassa lokalerna för just ungdomsverksamhet, säger hon.

Anna Öhman tycker bygdegårdens roll är unik och betonar vikten av att kunna erbjuda aktiviteter för barn och ungdomar som inte endast har med sport att göra. Med bygdegården som bas finns stora möjligheter för en mängd olika föreningsaktiviteter eller tillfälliga tillställningar som spelkvällar, disco eller pysselaftnar.

Förutom de riktade aktiviteterna så finns det under tiden som bygdegården är öppen även en så kallad rullande bygdegård som komplement. Det är en släpkärra fullproppad med utrustning och material som spel, pingisbord, ansiktsmålningsutrustning och musikinstrument med mera.

Alla aktiviteter är gratis och ska enligt Anna Öhman passa alla åldrar.

Mer läsning

Annons