Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildalbum: Här firas Hallstavik med gala

 100-årsgala med fokus på framtiden. Stor final på Hallstaviks firande.

Annons

På fredagskvällen var det dags för den stora finalen av Hallstaviks 100-årsfirande. En välgörenhetsgala på Folkets hus med trerättersmiddag, och underhållning av lokala artister som Minnah och No Name. 119 gäster hade köpt plats till firandet i Folkets hus.

Uppklädda

och redo att fira Hallstaviks 100-åriga historia men också bidra till Hallstaviks framtid.

– Alla intäkter kommer att gå till ungdomsverksamhet i Hallstavik, ungdomarna kommer själva att få föreslå vad de vill göra för pengarna, berättar Carita Holmberg, projektledare på Hallstaviks nätverket.

– Vi avslutar årets firande med en stor fest i mörka november.

Två nyheter

släpptes under kvällen, den första att galan återkommer även nästa och den andra att samlare nu kommer att kunna köpa de 20 flaggor som tagits fram till just Hallstaviks hundraårsfirande. Alla intäkterna kommer även där att gå till ungdomsverksamheten.

– Vi kommer att starta en auktion på vår facebooksida, säger Aleksandar Srndovic som är engagerad i Hallstaviksnätverket.

Glädjen var stor hos besökarna vid kvällens mingel, då visste man inte om att det brann i bruket. Och de var eniga i sina kommentarer, de var glada över att det satsas på en gala och att det händer något positivt på orten. De såg fram emot en trevlig kväll med underhållning och mat.

– Det är positivt, allt som händer är bra, säger Anna-Lena Karlsson, en av besökarna.

Det var allt från unga till lite äldre besökare. Janne Eklöv tillhör den senare kategorin. Han har bott i Hallstavik i 57 år. Det här var inte hans första firande i orten.

– Jag minns Holmens 50-årsjubileum, då hade de korvbiljetter, säger han och skrattar.

– Det är klart att man ska vara med och fira, och så är jag nyfiken på om Minnah kommer att spela någon ny låt.

Något som Minnah också kom att göra. Hon bjöd både på sin nya singel och sedan en blandad kompott. Hon tyckte att det var en ära att få spela på den första galan.

– Det är verkligen roligt och hedrande att få vara med denna kväll, säger hon.

Och även om galan avslutade årets firande, så var fokus redan inställt på nästa år och en utveckling av Hallstavik.

– Vi ska ha kul, mingla och skapa nya kontakter så att Hallsta tar sig vidare till nästa steg, avslutar Aleksandar Srndovic.

Mer läsning

Annons