Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallstavik behöver ett ungdomshus

Från allt fler håll hörs nu kravet på ett ungdomens hus i Hallstavik. Åsa Åhlund, frivillig ledare på fritidsgården Åttan som stänger vid årsskiftet, hoppas på samarbete mellan olika parter så man kan få igång ett ungdomens hus.

Annons

Det behövs en samlad resurs för ungdomar i Hallstavik. De som slutat nian har ingenstans att ta vägen i dag, säger Åsa Åhlund.

I dag finns Centralskolans fritidsgård för hög­stadie­elever, den har öppet ett par kvällar i veckan. Kyrkan och Röda Korset driver fritidsgården Åttan i gamla prästgården. Men den stänger vid årsskiftet på grund av att kyrkan ska sälja fastigheten.

Verdandi i Hallstavik har en nyöppnad verksamhet för unga och man har sökt 60 000 kronor för att kunna driva sin verksamhet. 

Benjamin Kinnari och Daniel Nylund är ungdomsledare på Verdandi och håller öppet ett par timmar tre kvällar i veckan. Här kan ungdomar från 13 år och uppåt spela pingis, biljard och det finns ett antal datorer ungdomarna kan använda.

 Men det behövs mer resurser för ungdomar i Hallstavik, det finns inte mycket att göra för de äldre. De har bara att driva runt i samhället eller stanna hemma, säger Benjamin Kinnari, som går i nian. 

Vid ett möte på Folkets Hus i Hallstavik som Häverö socialdemokrater nyligen arrangerade, diskuterades ungdomsfrågan.

En handfull ungdomar kom och vittnade om att det behövs mer resurser för ungdomar på orten. 

Norrtälje kommuns kultur- och fritidschef, Björn Ahlsén, var inbjuden. Han berättade att det påbörjats en diskussion om sam­arbete kring ungdomsfrågan i Hallstavik. Bakgrunden är den motion som vänsterpartiet lämnade in för ett år sedan, i vilken de krävde ett ungdomens hus i Hallstavik.

 Den hamnade på mitt bord, så jag har tittat lite på ungdomssituationen i Hallstavik. Jag har haft möten och pratat med folk och det jag ser är att det behövs åtgärder för äldre ungdomar, säger Björn Ahlsén. 

Han hoppas att diskussionerna som kommit igång leder till ett helhetsgrepp.

 Min förhoppning är att de ska kunna hända någonting under nästa år, säger Björn Ahlsén.

Gunilla Flink-Lindström

[email protected]

Annons