Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Greg Hancock vann GP i Polen

Det var två år sedan senast. Gissa om Greg Hancock jublade över finalsegern i polska Bydgoszcz i lördags kväll.
- Fantastiskt, jag hade en strålande kväll, säger Greg Hancock till NT.

Annons

För två år sedan vann Rospiggarnas Greg Hancock sin senaste VM-deltävling när han finalvann i Lettland. Sedan dess har det blivit flera finaler och pallplatser, men den populäre amerikanen har inte fått kliva högst upp på prispallen. Förrän nu.

Efter en fantastisk startkurva, och intelligent utnyttjande av Tomasz Gollobs och Nicki Pedersens inbördes fajt, kunde Hancock leda finalen hela vägen in i mål.

Tomasz Gollob, fullpoängare fram till finalen på sin polska hemmabana, och Nicki Pedersen vann varsin semifinal, vilket gav dem möjlighet att välja de två innerspåren i finalen. Greg valde då att ställa sig längs ut på bana fyra.

Pedersen fick en kanonstart och Gollob gjorde vad han kunde för att hålla dansken utanför sig, vilket ledde till att Gollob öppnade innerspåret för Hancock, som störtdök under de båda favoriterna.

Helt klart hjälptes jag av att jag de bara brydde sig om varandra i starten. Jag såg att Gollob flöt ut ett spår så då dök jag ned i luckan som blev, berättar Hancock.

I flera av årets tidigare GP-tävlingar har Greg Hancock inlett strålande, men sedan tappat lite mot slutet. Nu blev det tvärt om. Hancock tog ingen heatseger på de första tre heaten.

Vi provade lite andra motorer den här gången och det slog väl ut, säger Greg. Jag kände mig stark hela kvällen och försökt bara att fokusera och inte låta situationen glida iväg trots att heatsegrarna inte kom inledningsvis.

När Greg passerade mållinjen som finalvinnare blev det nästan helt tyst i publiken. Allt var upplagt för hemmaföraren Tomasz Gollob.

Ja, som han körde under kvällen var det nog inte många som trodde att någon kunde slå honom. Men det var bara roligt att få reta upp honom lite, säger Greg och skrattar.

Gollob fick nu nöja sig med tredje plats eftersom Nicki Pedersen körde in som tvåa. Pedersen avgjorde av allt att döma VM genom det då samtidigt den totala VM-tvåan Jason Crump hade en misslyckad kväll.

Anderas Jonsson körde in åtta poäng och missade semifinal med minsta möjliga marginal.

Annons