Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gott om jobb i Norrtälje

Arbetslösheten kryper sakta uppåt men fortfarande finns gott om jobb i Norrtälje.
Hittills i år har arbetsförmedlingen fått in 492 nya platser. Det är två fler än vid samma tid 2008.

Annons

I går genomfördes rikskampanjen Jobb till tusen. Den går ut på att slussa ihop arbetslösa med arbetsgivare med rekryteringsbehov.

Tre hundra arbetssökande hade bjudits in till arbetsförmedlingen i Norrtälje. Anna Roos var en av många hoppfulla som sökte jobb.

Jag är nyfiken på det mesta. Jag har gått butikschefsutbildningen på Campus Roslagen men inom det området är det inte så lätt att få jobb, säger hon.

De medverkande företagen har ett par hundra jobb att fördela, främst sommarjobb.

Trots lågkonjunkturen är det fler jobb nu än när vi hade samma kampanj förra året, säger arbetsförmedlingens chef Hans-Eric Wallin.

Allt handlar inte om sommaren. Under årets första två månader har arbetsförmedlingen fått in 492 nyanmälda platser.

De lediga jobben i Norrtälje finns framför allt inom vård och omsorg.

Larmrapporterna om en vikande arbetsmarknad är många men Hans-Eric Wallin är ganska optimistisk. Den lokala arbetslösheten har visserligen krupit upp från 1,3 till 2,0 procent men det är fortfarande väldigt låga siffror, menar han.

Wallin tror att det dröjer till maj innan Norrtälje får känna av lågkonjunkturen på riktigt. Då träder många varsel i kraft.

Men tack vare en bred arbetsmarknad med många småföretag klarar vi oss bra. Arbetslösheten stiger nog inte till mer än 3,5-4 procent, säger han.

Annons