Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glad midsommar firades på Erikskulle

Stången var lövad, fiskdammen välbesökt och första kaffetåren drucken. Då kom en fyrbent filmstjärna rusande upp för backen. Publiken häpnade, barnen jublade och småhundar darrade. Själv tog han det hela med ro.
Midsommar på Erikskulle, se bildspel! På midsommardagen presenteras läsarnas midsommarbilder på NT:s sommarsajt. e-posta din bild till [email protected] eller mms:a NOTI BILD till 72680.

Annons

När det firades midsommar på Erikskulles hembygdsgård i Söderbykarl på fredagen var allt precis så där sommrigt som man alltid vill ha det. Ett par hundra personer minglade runt i grönskan, hejade på gamla vänner och nya bekantskaper medan de större barnen hjälpte de mindre att fiska godispåsar i fiskdammen. 

Det är andra året vi firar midsommar här uppe. Tidigare har vi varit nere på idrottsplatsen, men det här är en mer naturlig samlingpunkt, säger Arne Theorin, vice ordförande i Erikskulles hembygds- och forminnesförening.

När han sveper ut med armen över midsommarfesten är det enkelt att förstå vad han menar. 

Just då dundrar det i marken och alla blickar vänds ner mot grinden. Och där kommer han, Chaplin, med flygande man och en vagn full av folk. En Irländsk shirehäst från gården Viksholm vid gamla Handelsträdgården. 

Vi skulle ju ändå upp hit så då tänkte vi att det kunde vara kul att han fick följa med, säger hästägare Linda Ahrnborg.

Sedan berättar hon att Chaplin faktiskt är en filmstjärna på riktigt. Han har varit med vid flera filminspelningar. Senast var han i Umeå för en kortfilm. Men han verkar ta kändisskapet med ro och betar avslappnat medan barnen flockas runt honom med beundrande tillrop. 

Sedan ska stången resas och danserna dansas. Påtåren ska drickas och sedan ska alla hem och sätta på potatisen till sillen. Precis så som det ska vara på midsommar. Sommrigt.

Åsa Forsberg  [email protected]

0176- 795 88

Annons