Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge ditt barn de allra bästa förutsättningarna

Det har skett stora förändringar i kraven på utbildning sedan vi som nu är vuxna gick i skolan. Den snabba samhälls- och teknikutvecklingen har lett till nya behov.
 

Annons

För att klara framtiden räcker det inte längre med god vilja och arbetslust. Kraven på utbildning, goda kunskaper, social förmåga och flexibilitet har ökat i arbetslivet.

Den som ska klara sig i framtidens yrkesliv kommer också att behöva lust och vilja att fortsätta att lära sig nya saker resten av livet. Dessa färdigheter måste tränas redan i tidiga skolår genom god undervisning och träning att samarbeta i olika grupper, både med kamrater och med barn och vuxna som man kanske inte känner lika bra.

Nu är det dags för ett viktigt val för våra barns framtid! Förra året införde den borgerliga majoriteten i barn- och skolnämnden möjligheten för föräldrar och elever att göra ett aktivt skolval.

I år återkommer möjligheten för andra gången. Särskilt riktar vi en uppmaning till föräldrar med elever som ska börja i förskoleklass och i skolår 7, men alla föräldrar och barn i Norrtälje kommun har möjlighet att välja sin skola, bara skolan de väljer har plats.

Våra olika skolor visar olika resultat, både i elevernas kunskaper, i trivsel och skolmiljö. Men olika barn har också olika behov. För oss som borgerliga skolpolitiker är det viktigt att du som är förälder, tillsammans med ditt barn, har ett så stort inflytande som möjligt över ditt barns skolgång. Vi tror att du känner ditt barn bäst och vet vad som krävs för att ge barnet de allra bästa förutsättningarna i framtiden.

Genom kommunens hemsida kan du själv jämföra de olika alternativen. Du har också möjlighet att kontakta skolorna för mer information eller besöka dem för att själv bilda dig en uppfattning.

Vilka förutsättningar behövs för att just ditt barn kunna leva ett gott liv, med möjlighet att kunna försörja sig och att kunna delta i samhällsbygget som medborgare? Skolvalet är en viktig möjlighet för dig som förälder att ge ditt barn goda förutsättningar i framtiden. Vi hoppas att du använder dig av den möjligheten!

Ann S Pihlgren, m

Margareta Säterli, fp

Ann Lewerentz, kd

ledamöter

barn- och skolnämnden

Annons