Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Funk och jazz med Nils Landgren i helgen

Nils Landgren har för tillfället en outsäglig passion för James Brown.
Resultat kan ni se när han uppträder under Jazzdagarna i Norrtälje i helgen.
– Det blir allt från funk till jazz, säger han.

Annons

Trombonisten och sångaren Nils Landgren var senast i Norrtälje då han uppträde tillsammans med ett storband bestående av ungdomar från Musikhögskolan. När han nu återvänder blir det i sitt specialområde, jazzen. Under Norrtelje jazzdagar, som anordnats av Norrtelje jazz club mellan den 2729 juni, kommer han att uppträda med storbandet Bohus big band.

Jag har också med mig en speciell gäst, Magnum Coltrane Price och vi kommer mest att lira alster av James Brown. Han spelade faktiskt in en skiva med ett storband en gång, säger Nils Landgren. 

Reportoaren kommer att bli en blandad musikkompott, både funk och jazz, ballader och svängig musik, enligt Nils Landgren.

Jag är ständigt på resande fot och uppträder och det är alltid lika roligt, speciellt nu på sommaren när det är behagligt väder så att man kan vara ute.

För tillfället håller han på att producera Viktoria Tolstoys nya skiva som kommer ut i september, och gör en uppföljare till förra årets julskiva. Men den 27 juli klockan 19.00 är det Norrtälje som gäller.

Det ska bli jättekul att spela för Norrtäljepubliken. Jag har varit i stan förut och det är så vackert under sommaren, säger Nils Landgren.

Kim Nilsson [email protected]

Program för Norrtelje jazzdagar 2008

Fredag 27/6 Nils Landgren och Magnum Coltrane Price med Bohus big Band.

Lördag 28/6 Jazzkonsert med ungdomsband.

Lördag 28/6 Monica Borrfors och Claes Jansson med Swing and Beat big band.

Söndag 29/6 Barnjazzkonsert med Johanna Grussner band.

Söndag 29/6 "Från Fats Waller till Oscar Peterson och ännu Werre". Konsert och kåseri om jazzpianots historia. Ulf Johansson Werre piano, trombon och sång. 

På lördagen blir det även en jazzparad vid lunchtid och det är gratis krogjazz under alla tre dagarna där 25 olika jazzband spelar på 13 krogar och kaféer i stan. 

Trombonisten Nils Langdren lovar spännande tolkningar av James Brown då han uppträder under årets Jazzdagar i Norrtälje.

Annons