Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäljning av Roslagsbostäders lägenheter klart

Roslagsbostäders försäljning av lägenheter i Herräng, Älmsta och Bergshamra kan vara klar inom en vecka.
Däremot blir det ingen försäljning av lägenheterna i Hagen i Rimbo just nu.

Annons

Till Rimbo har vi inte hittat rätt köpare, säger Göran Pettersson (m), ordförande i Roslagsbostäders styrelse.

Göran Pettersson berättade om försäljningarna vid gårdagskvällens fullmäktigesammanträde i Norrtälje. Tidigare under dagen hade en enig bolagsstyrelse tagit beslut om vilka intressenter som ska få köpa. Än så länge är affärerna ändå inte hundraprocentigt i hamn och Göran Pettersson vill inte berätta med vilka bostadsbolaget ska göra affärer.

Idag svarar jag inte på vilka som är köpare och affärerna är inte klara förrän vi har pengarna i handen. 

I Herräng säljs 68 lägenheter. I Bergshamra gäller det 34 lägenheter och lokalerna där vårdcentralen håller till. I Älmsta säljs 62 lägenheter samt gruppboenden och Elmstagården.

Hagen i Rimbo med 271 lägenheter var det största objektet, där Roslagsbostäder hade räknat med att få in mer än 100 miljoner kronor.

Där får mäklaren i stället i uppdrag att arbeta vidare för att hitta en köpare.

Roslagsbostäder är inte pressade att sälja och vi har ett ansvar mot kommunmedborgarna att få ut rätt pris, säger Göran Pettersson.

Under fullmäktigemötet hölls också en allmän debatt om den borgerliga majoritetens syn på omvandling av hyresrätter till bostadsrätter. Frågan hade tagits upp i en interpellation från Bertil Karlsson (v) till kommunalrådet Kjell Jansson (m). 

Kjell Jansson svarade att han är för hyresrätter, de behövs också på bostadsmarknaden. 

Samtidigt visade det sig att det har funnits intresse bland Roslagsbostäders hyresgäster att bilda bostadsrättsföreningar. Catarina Wahlgren (v) tog upp att det varit aktuellt för till exempel Roslagsbostäders lägenheter i Bryggården intill Estunavägen i Norrtälje.

Här menade Göran Pettersson att Roslagsbostäder visst sälja, men bara efter en ordentlig värdering där också områdets framtida utveckling vägs in.

Vi har inte fått några bud, säger Göran Pettersson också och konstaterar att priserna på bostadsrätter i Norrtälje först nu kommit upp i sådana nivåer att det kan vara intressant att för hyresgästerna att köpa fastigheterna.

Ann Sjöblom [email protected]

Annons