Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar visade sin ilska

Splittra den borgerliga alliansen! Håll ihop skolor emellan! Det var budskapen under tisdagkvällens möte då föräldrar till elever på Flygskolan, Lommarskolan, Kvisthamraskolan och Parkskolan samlades i Flygskolans matsal för att diskutera omflyttningen.

Annons

Tiden är knapp och föräldrarna förbannade. I går samlades ett femtiotal mammor och pappor plus tre av oppositionens politiker, bland annat vice ordförande i barn- och skolnämnden Olle Jansson (s), för att tillsammans agera för att rädda Flygskolan.

De menar att om Flygskolan räddas så räddas också de andra skolorna som också påverkas av förslaget. De tror att det finns en rimlig chans att lösa upp förslaget. Och det ska ske genom en politisk splittring.

Förra gången demonstrerade vi, vi skickade 17 000 mejl per dag till politikerna, vi protesterade, vi ringde, och det gjorde vi hela tiden. Det ska vi göra nu också, då finns en möjlighet, säger Esther Liljegren från Flygskolans föräldraförening.

Men alla är inte lika övertygade. Många föräldrar ser loppet som kört men vill ändå vara med på mötet och lyssna på vad som kommer fram. Oppositionen verkar också ha slängt in handduken, men bekräftar i alla fall att de inte stödjer alliansens förslag.

Åhörarna tycks stödja Olle Janssons resonemang där han beskriver handlingsplanen för en nedlagd Flygskola. Det vill säga att skapa en helt ny enhet på ungefär samma område. Det är enligt föräldrarna i alla fall mycket bättre än att slussa eleverna i separata grupper till endera Kvisthamraskolan, Lommarskolan eller Roslagsskolan.

Gemensamt för föräldrarna är missnöjet med hur den borgerliga majoriteten skött skolfrågan. Många kritiserar den demokratiska processen och hävdar att man nu tar beslut så snabbt för att undanröja kommuninvånarnas rätt att påverka. De säger också att alliansen lämnat stora luckor i beslutsunderlaget.

Miljöfrågan, transporterna, ekonomi och kunskap. Det här är områden som inte har beaktats innan förslaget. Det är ju helt sanslöst, säger Esther Liljegren.

Dessutom finns det ingen permanent lösning på vad som händer efter beslutet. Det finns inte en chans att alliansen kommer att kunna erbjuda våra barn en bra och permanent lösning till hösten 2009, så är det, lägger hon till.

Mer läsning

Annons