Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera rattfyllerister togs i länet på nykterhetsdag

Polisen i Stockholms län tog 40 rattfyllerister på Trafiknykterhetens dag den 25 september. I Uppsala län togs fyra misstänkta rattfyllerister.

Annons

Polisen i Stockholms län gjorde 12 115 nykterhetskontroller under den här dagen och det resulterade i att 32 förare rapporterades för rattfylleri och åtta för drograttfylleri. I Uppsala län gjordes 2 896 nykterhetskontroller, vilket resulterade i att tre förare rapporterades för rattfylleri och en för drograttfylleri.

I hela landet gjordes det 65 069 nykterhetskontroller på fordonsförare. Det resulterade i totalt 166 rapporter om rattfylleri, varav 31 var misstänkta drograttfyllerister.

I jämförelse med förra året gjordes det drygt 3 000 färre nykterhetskontroller i landet i år. Trots det var det flera rattfyllerister som togs av polisen under 2008 års Trafiknykterhetens dag.

- Att vi gjort drygt 3 000 färre kontroller men ändå hittade fler rattfyllerister än förra året är ingen bra utveckling, säger Bengt Svensson, poliskommissarie på Rikspolisstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Annons