Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler utnyttjar närtrafiken

Servicelinjen i Norrtälje som trafikerar mellan de olika ålderdomshemmen och centrum är än så länge förskonad från busstrejken.
– Men det märktes att vi var fler i morse, säger resenären Svenåke Gustavson.

Annons

Busstrejken går nu in på sin fjärde dag. Några som ännu inte har påverkats av strejken är resenärerna i den så kallade närtrafiken. I Norrtälje rullar sedan drygt tio år tillbaka linje 969 eller Servicelinjen, som den kallas i folkmun.

Måndag till lördag mellan 9 till 16 (lördagar 1014) kör den sin speciella slinga kring vårdhemmen i Norrtälje in och ut från stadskärnan. SL-kort och remsor gäller som biljett. Och den är väldigt populär.

Vi är som en enda stor familj. Det händer att vi sjunger tillsammans i bussen, säger Kerstin Gustavson som tillsammans med maken Svenåke Gustavson är några av dem som dagligen åker med 969:an.

Jag brukar gå på vid Grinds äldreboende och åker antingen ner till centrum, till träningen eller för att hälsa på Kerstin som bor på andra sidan stan, säger Svenåke Gustavson.

Enligt Svenåke Gustavson var det i morse tio resenärer. Vilket är nästan dubbelt så många som det brukar vara vid 10-tiden en vardag.

När strejken drog i gång var vi rädda för att den här bussen skulle översvämmas med folk. Därför satte vi upp lappar på bussen om att den i första hand är till för pensionärer och rörelsehindrade. Men hittills har det bara varit någon enstaka vanlig resenär. Så länge det finns plats hindrar jag ingen från att åka med, säger chauffören Bernt Lundin.

Gustaf Andersson

[email protected]

Annons