Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler poliser säkrar kommunen i sommar

Fler poliser i yttre tjänst ska göra Norrtälje kommun säkrare i sommar.
För hela Stockholms län handlar det om 160 fler poliser jämfört med förra sommaren.

Annons

Nu satsar man alla resurser för att få ut poliserna i yttre tjänst. Enligt en rapport från Polismyndigheten i Örebro utgörs endast 30 procent av polisens arbete av så kallad yttre tjänst.

Något som Rikspolisstyrelsen vill råda bot på. Det innebär dock vissa inskränkningar.

Bland annat kommer polisstationerna i Rimbo och Hallstavik att vara stängda för allmänheten mellan 23 juni och 17 augusti. Skrivbordsarbete ska disponeras om till fältarbete.

Ja, det stämmer. Det gör man från polisens sida för att fördela resurserna bättre. I stället för att ha stationerna bemannade så kommer poliserna att vara ute på fältet, säger inspektör Anders Olsson på Roslagens polismästardistrikt. 

Polisstationen i Norrtälje kommer dock att vara öppen dygnet runt och det kommer även att finnas ett nytt mobilt poliskontor som polisen i Roslagen kan använda sig av vid särskilda tillfällen. 

Polisen i kommunen kommer att ha en bemannad utryckningsstyrka färdig att rycka ut under hela dygnet. När det är lugnt kommer polisen att fördela sina resurser på trafik- och nykterhetskontroller längs vägarna.

Enligt ett pressmeddelande kommer polisen i länet generellt att prioritera sommarbrott som fickstölder, stölder av båtmotorer samt insatser mot ungas droganvändning.

Hur mycket ökar trycket på polisen under sommarmånaderna?

Rätt mycket. Roslagens invånarantal stiger ju kraftigt. Det innebär också att vi får fler brott och fler utredningar att gå igenom, säger Anders Olsson.

Anser du att polisens resurser kommer att täcka upp behovet?

Ja, det ser i alla fall bättre ut än förra året. Jag tror att det kommer att gå bra, säger Anders Olsson. 

Katarina Hansson

[email protected]

Annons