Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festerna närmar sig

Lokaler, dekorationer och gästlistor. Mat, marknadsföring och musik. Listan kan göras lång. Att planera en studentskiva kan vara svårt och krångligt. Ida Bruce, 18 år, från Norrtälje ger några tips på hur man kan göra.

Annons

Studenten närmar sig med stormsteg och mellan alla stressande inlämningsuppgifter och prov börjar det nu dyka upp studentskivor.

Ida Bruce går sista året på Rodengymnasiet i Norrtälje och har tillsammans med avgångstreorna på medieprogrammet börjat förbereda deras stundade studentskiva.

Innan man börjar måste det finnas pengar för att kunna betala för lokal, mat, eventuell transport med mera. Treorna kom på ett sätt att få en bra startsumma.

- Vi anordnade två förfester och mycket av de pengar vi tjänade på dem kommer gå till våran fest, säger Ida Bruce.

När det var dags att bestämma ett tema för skivan diskuterades det fram olika förslag som det sedan blev en omröstning på. Det vinnande temat skulle framförallt vara speciellt, men också unikt.

- Man ska ha ett tema som passar många och inte välja ett som är vanligt eller som till exempel har varit tidigare år. Folk ska lockas helt enkelt, säger Ida Bruce.

När temat var bestämt var det nu dags att leta efter en lokal. Det finns så otroligt många att välja bland och man kan lätt få svårt att bestämma sig.

- Vi ville ha en lokal som passade ihop med vårt tema när det gällde utseendet och som skulle vara lätt att hitta till, säger Ida Bruce.

Något som också kan vara svårt att bestämma sig för är vilket datum som skivan ska äga rum.

- Man bör ha koll på när andra har sina studentskivor så att festerna inte hamnar så tätt inpå varandra. Då blir det konkurrens, säger Ida Bruce.

Det allra viktigaste säger Ida Bruce är att skriva ett kontrakt med den man hyr lokalen av.

- Det är där det står vad som ingår i avtalet och vad som inte gör det. Detta är en trygghet man kan ha om något mot förmodan skulle gå fel, säger Ida Bruce.

Tips

- Välj ett tema som är lätt för andra att tolka.

- Boka en lokal som är lätt att ta sig till.

- Ha koll på när andra har sina studentskivor så att de inte krockar med varandra.

Några studentskivor

Arrangör: Sam - Ekonomi, Rodengymnasiet

När? 8 april, 22:00 - 03.00

Plats: Mango bar (Stockholm)

Tema: Hollywood/film

Arrangör: Medieprogrammet, Rodengymnasiet

När? 4 maj, 22:00 - 03.00

Plats: K-15 (Stockholm)

Tema: Extreme

Arrangör: Sam - Sam Rodengymnasiet

När? 27 april, 22:00 - 03.00

Plats: Mango bar (Stockholm)

Tema: Serier

Annons