Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får vi det vi betalar för?

Vi sparar skattepengar till en gemensam kassa varje månad, för att få en sån rättvis medborgarstandard som möjligt. Hur fördelning och rättvisa ska se ut styrs mycket efter vilken politik som drivs i stat, kommun och landsting.
Vår skatt ska räcka till mycket. Vi har kostnader för sjukvård, vägar, postgång, allmänna institutioner, kultur och fritid med mera. Det finns ingenting som är gratis, eller självklart.
Denna ekonomiska modell är en fördel, eftersom vi under olika tidsperioder har olika behov och olika förutsättningar. Händelser som sjukdom eller en olycka kan göra vem som helst beroende av samhället, och då hjälps vi åt. Solidariskt.

Vår gemensamma kassa ska vi värna om, och se till att den kommer oss till godo på ett schysst sätt. Vi ska alltid ställa oss frågan hur våra pengar används.
I tider för oroligheter på den ekonomiska marknaden ska vi försöka stötta varandra och våra företagare. Företag ger orter arbete, lockar fler besökande och ger möjlighet till utveckling.
Hur man i sin företagsform planerar och utvecklar, må vara dess lednings och aktieägares arbete, med vilja, nytänk, utveckling och framåtanda. Vi får de entreprenörer vi anlitar med vår gemensamma kassa har vi skyldighet att noga se över att entreprenörerna utför och ger oss den service vi betalar för. Våra sparade pengar måste alltid handskas med respekt.
Badhuset i Rimbo är ett privat företag, där den inledande ägaren har haft en vision om spa, konferens, hotell och restaurang.

Badhuset har florerat med rykten och oroligheter länge. Det är rykten som vi självklart måste ställa krav på att få syna. Får vi det vi betalar för? Betalar vi för mer? Är det rimligt för oss och för entreprenören?
Badhuset är viktigt för oss invånare i kommunen. Jan Emanuel Johansson (s) har under en tid jobbat hårt med att alla parter ska samlas till diskussion. Han har lyckats med det, och nu vet vi att en dialog förs.
Jag hoppas att vi får se en nystart för badhuset.
På ett schysst sätt för de pengar vi har sparat i vår gemensamma kassa.

Annons
Annons