Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för knivdåd i Hallstavik

Sex månaders fängelse. Det blev domen för den 19-åring som i mitten av maj knivskar tre jämnåriga på en fest i Hallstavik.

Annons

Under rättegången i Norrtälje tingsrätt fick rättens ledamöter lyssna på flera ungdomar som alla berättade samma sak. 19-åringen var en främling för de flesta på festen och när han vid midnatt började tjafsa och ropa oförskämdheter till de övriga festdeltagarna var det flera som regaerade. 

När de sade åt honom att lägga av plockade han fram en kniv ur sin ryggsäck och under tumultet som uppstod blev en kille knivskuren i magen, en i axeln och benet och en i knävecket. 

19-åringen själv har varken kunnat erkänna eller förneka brott eftersom han inte minns något av händelsen. Han har även berättat att han var påverkad av både hasch och alkohol under kvällen. 

Vid rättegången sade 19-åringens försvarare att ynglingen saknade minnesbilder till följd av att han fått en slag eller spark i ansiktet i nära anslutning till knivdåden. 

Förutom att tillbringa sex månader i fängelse för tre fall av misshandel och brott mot knivlagen ska 19-åringen betala sammanlagt 39 300 kronor i skadestånd till de ynglingar han knivskurit.

Åsa Forsberg [email protected]

Annons