Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evenemangstips 2009

Så här i vinterkylan kan det nya året se väldigt mörkt ut.
Vad har år 2009 egentligen att erbjuda? Faktiskt en hel del.
Det finns massor med händelser både i Roslagen och i Stockholm utspridda över året
Ung nämner här ett urval.

Annons

LOKALT

*Marknader, musik och motorer

Norrtälje och Rimbo har både höst- och vårmarknader för gammal som ung. Första onsdagen i oktober slås det upp försäljningsstånd och åkattraktioner i Norrtäljehamnen. Dagen därpå är det dags för Rimbo att ta över, den största endagsmarknaden i Sverige. Allt från varma munkar till olika korvar i ätväg, smörknivar till tiopack strumpor på andra håll. Vårmarknaden i Norrtälje ser likadan ut cirka ett halvår senare, och även julmarknaden i Norrtälje är något som lyser upp i december.

*Musikfester

På försommaren i Norrtälje så stämmer staden upp till musik och fest. Bland annat Norrtälje Jazzdagar och Norrtälje Bluesfest är återkommande mindre festivalliknande händelser att se fram emot. Bluesfestivalen firar 10-årsjubileum 2009, och flera kända artister kommer till staden.

*Fordonsfestivaler

I juni och juli hålls även Custom Bike show och American Car show i Norrtälje och Societetsparken, där speciella motorcyklar respektive äldre bilar framställs. Utställningarna brukar alltid dra mycket folk, och det finns mycket att titta på, både fordon som människor.

STOCKHOLM

* Från den 11:e till den 13:e augusti slås Stockholms kulturfestival upp, en gratis folkfest med musik, teater, böcker och musik för alla åldrar.

* Vidare så finns det alla möjliga sorters evenemang i mindre drag, shower, och gratiskonserter att njuta av spridda över resten av året i Stockholm. Allt från musikframträdanden från elever på Södra Latin, en show med Joe Labero på Stockholms Hamburger Börs till rytmutställning på Musikmuséet, eller varför inte Cirkus Cirkörs show i Dansens Hus hela januari?

ÖVRIGT

Det finns även ett flertal festivaler att se fram emot under hela sommaren.

* Way Out West i Göteborg, Arvikafestivalen med ursprunglig inriktning mot syntmusik.

* Hultsfred med många stora svenska artister.

* Peace Love i Borlänge har mycket annat än bara musik.

TIPS

* Gå in på www.gratisistockholm.se för mer tips på gratis evenemang under hela året.

* Se www.festivalinfo.se för mer information om stora festivaler både i Sverige och övriga Norden år 2009.

Annons