Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett åttiotal personer demonstrerade för Rimbo badhus

Under fredagskvällen hölls demonstrationsmötet för Rimbo badhus, i ledning av Jan-Emanuel Johansson. Ett åttiotal personer var där för att stödja kampen. Men en person fattades.

Annons

Vi hade hoppats på att Hans Stergel, ordförande i Kultur och Fritidsnämnden, skulle ha varit här. Men han vägrar att överhuvudtaget prata. Nu får vi istället fortsätta att förhandla med fastighetsägaren, säger Jan-Emanuel Johansson.

Badhusreceptionen var fylld med upprörda människor. Några hade med sig plakat med texten ”Varför är Rimbos barn värda mindre än Norrtäljes och Hallstaviks” och applåderna avlöste varandra när Jan-Emanuel citerade Skorpan i Bröderna Lejonhjärta.

”Om man vet vad som är fel och inte gör något åt det är man en liten lort”. Vi som är här är inga lortar.

Syftet med demonstrationsmötet var att vinna tid. Jan-Emanuel bad därför fastighetsägaren Lars Mohlén om en veckas respit, men fick ingen.

Imorgon dras proppen ur och om bassängerna inte fylls på inom tre veckor torkar kaklet och bassängerna är förstörda, säger Lars Mohlén.

Jan-Emanuel Johansson har tidigare sagt till NT att det finns två alternativ. Antingen så drivs badhuset vidare i ett personalkooperativ, eller så köper kommunen själva badhuset.

Om jag så ska bära hit någon som kan förhandla så göra jag det, säger han.

Annons