Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En man omkom i båtolycka

En 55-årig man omkom i en båtolycka strax norr om Arholma vid halv fyra-tiden på fredagseftermiddagen. Ytterligare två personer som hamnat i vatten undkom med lindriga skador.
 

Annons

Ett större sällskap från Stockholm hade hyrt in sig på ett vandrarhem på Arholma under helgen. Tre av dem gav sig på fredagseftermiddagen ut i en plasteka för att fiska. När de rundade en udde vid Norrfjärden kom en stor våg emot dem och alla tre hamnade i vattnet.

Två av dem hade flytväst och lyckades snabbt ta sig upp på närliggande klippor. Den tredje personen, som inte hade flytväst på sig, orkade inte ta sig upp.

Enligt polisens stationsbefäl Susanne Abrahamsson var det ytterst nära att han blev räddad.

En av de andra två lyckades få honom halvvägs upp på land. Men då kom en ny våg och han spolades ut igen. Sen fick de inte syn på mannen mer, säger hon.

En av flera räddningshelikoptrar som tillkallats till platsen lyckades lokalisera och vincha upp mannen. Han var då i medvetslöst tillstånd. Trots återupplivningsförsök gick mannens liv inte att rädda. Kommunens kristeam kom senare under kvällen till platsen för att tala med de två överlevande och resten av sällskapet.

Enligt Christer Haglund på Sjöräddningscentralen som ledde räddningspådraget är orsaken till olyckan fortfarande oklar men enligt vittnen som larmade om olyckan var det hög sjö på platsen.

Annons