Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kall och lugn natt väntar

Det är fortfarande en del snöbyar i Norrtälje kommun, främst i de norra delarna. En lugnare kväll väntar, sedan en kall natt.

Annons

Ovädret dröjer kvar som längst i norra Uppland och ute vid kusten, men under eftermiddagen blir det lugnare, enligt metereologen Gunvor Wettersten på väderinstitutet SMHI.

- Vinden har redan avtagit betydligt och under eftermiddagen kommer de att vrida ner till väst, sydväst och det ger ju ett helt annat läge, säger Wettersten.

Det kommer mer nederbörd under dagen, men det ser inte ut att bli några stora mängder och det kan även komma i form av regn.

Tisdagskvällen bjuder på uppehåll, natten väntas bli kall med temperaturer ner mot tio minusgrader. På onsdagen kommer mildare luft och på torsdagen troligen plusgrader.

Se lokala väderprognoser här

Starkaste vindarna sedan Gudrun

I samband med söndagens och måndagens oväder uppmättes de högsta vindhastigheterna i svenska kustfarvatten sedan stormen Gudrun 2005, skriver SMHI på sin hemsida. Som mest hade Svenska Högarna en medelvind på 29 meter per sekund under tio minuter. Högsta byvind noterades på Örskär, 39 meter per sekund.

Det kom också stora mängder snö. I Vällnora i Uppland mättes 40 centimeter snö på måndagsmorgonen, vilket är en tangering av stationens novemberrekord från 1989.

Annons