Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbroborna oroliga för skola

Planerna på lägga ned skolor väcker oro även på orter som inte drabbas.
Det märktes när politikerna mötte allmänheten i Edsbro.

Annons

Hembygsföreningen och Bygdeföreningen i Edsbro höll på tisdagskvällen den årligen återkommande politikerträffen. Kommunstyrelsens ordförande Kjell Jansson, m, inledde med att tala positivt om det ekonomiska läget.

- På fredag blir kommunen skuldfri. Det kan ändå hända att vi måste dra ned litet under tiden som kommer beroende på hur det blir med den finansiella oron. Vi är oerhört beroende va skatteintäkter men för 2008 blir det överskott på 140 miljoner.

Olle Jansson, s, med skolfrågor som främsta specialitet påtalade genast att både det och det andra i majoritetens skolpolitik nog kunde kritiseras.

- Där finns det förbättringspotential.

De första frågorna från Edsbroborna var inte sena att haka på skolspåret.

- Blir skolan i Edsbro kvar? frågade Anna Björklund.

De 78 eleverna i den lilla byskolan kan känna sig lugna eftersom samtliga partiera representanter nekade till några planer att lägga ned just den skolan.

Andra frågor som togs upp gällde bland annat eventuella kommunala bidrag till samfälligheten förplogning av mindre vägar vid sidan av huvudvägen. Även den segslitna frågan om badhuset i Rimbo kom med på ett hörn. Just då anlände Jan Emanuel Johansson, som blivit försenad i det hala vägläget.

- Det bästa vore om kommunen köpte och drev badverksamheten, sa han.

Annons