Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo odlade cannabis hos mormor

Det två barndomsvännerna tyckte att de hade kommit på världens bästa idé. De skulle odla cannabis i mormors sommarstuga på Väddö. Men så kom polisen.

Annons

Det började i mitten av november som ett tips om ett pågående inbrott i ett fritidshus på Väddö. Men när polisen närmade sig stugan kände de lukten av haschrök. I bostaden anträffades två män i 20-års åldern och i en garderob hittade polisen 18 krukor med cannabisplantor.

Snart kom det fram att den ena mannen var barnbarn till husets ägare. Männen greps misstänkta för narkotikabrott och värmelampor, ventilationsutrustning, en handbok i cannabisodling och 1,24 gram hasch togs i beslag. I veckan dömdes männen i Norrtälje tingsrätt till en månads fängelse vardera för försök till narkotikabrott och narkotikabrott. De ska även betala vardera 1 500 kronor av kostnaden för sina offentliga försvarare.

Under rättegången förklarade männen att de fått låna mormors sommarstuga och att planen var att de skulle bli självförsörjande på cannabis. Av förklarliga skäl hade de inte berättat något om sitt odlingsintresse för mormodern. 

Åsa Forsberg [email protected]

Annons