Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd pedofil frisläppt

Den 70-årige man som åtalats för flera sex-
övergrepp mot småflickor har dömts till fängelse. I avvaktan på att domen vinner laga kraft eller överklagas är han släppt på fri fot.

Annons

Mannen, som är bosatt i de norra delarna av Norrtälje kommun, dömdes i tingsrätten till sex månaders fängelse för tre fall av sexuella övergrepp mot barn, tre fall av sexuellt ofredande och ett fall av sexuellt utnyttjande av underårig. 

Övergreppen har begåtts mot tre flickor under en tioårsperiod. Samtliga flickor var under 15 år när brotten begicks.

Hela rättegången hölls bakom stängda dörrar och därför är det inte känt hur mannen har kommit i kontakt med flickorna.

Enligt tingsrättens bedömning är det bevisat att mannen har stoppat handen innanför trosorna på två av flickorna och tafsat innan för tröjan på den tredje flickan. Vid flera tillfällen har han även smekt dem på ett kränkande sätt. 

Under hela rättsprocessen har mannen förnekat brott.

Under rättegången yrkade jag på ett längre straff, två års fängelse, och jag har inte ännu hunnit besluta om jag ska överklaga domen eller ej. Först vill jag läsa igenom tingsrättens bedömning i lugn och ro, säger kammaråklagare Jenny H Karlsson.

Mannen döms även att betala skadestånd till flickorna på sammanlagt 64 500 kronor, varav en flicka tilldöms 34 400 kronor.

Domen vinner laga kraft den 29 maj och om den inte överklagas dessförinnan kommer mannen att vara på fri fot fram till dess. 

Åsa Forsberg

[email protected]

Annons