Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damberg (s): Regeringen måste göra något för Hallstavik

Neddragningarna vid Hallsta pappersbruk är ett fall för regeringen.
Det anser riksdagsledamot Mikael Damberg (s) som kräver att näringsminister Maud Olofsson (c) engagerar sig i Hallstaviks framtid.

Annons

Nyligen beslutade Holmen att varsla 260 anställda vid Hallsta pappersbruk.

Det motsvarar att närmare 70 000 personer skulle sägas upp i Stockholm. Om det hände skulle regeringen inte titta på utan att agera. Bara för att Hallstavik ligger i länets utkanter ska samhället inte glömmas bort, säger Mikael Damberg, som är ordförande för socialdemokraterna i Stockholms län. 

I en interpellation ställd till Maud Olofsson undrar han vad regeringen tänker göra för att mildra effekten av nedskärningarna.

Näringsministern har hittills inte visat något större intresse. Jag efterlyser ett personligt engagemang och en plan för olika insatser, säger Damberg.

Under våren har han besökt platschefen och facket vid Hallsta pappersbruk. Han har även diskuterat utvecklingen i Hallstavik med Norrtälje kommuns arbetsförmedling. 

Enligt Mikael Damberg är det viktigt att dels underlätta omställningen för dem som blir arbetslösa, dels blicka framåt och skapa nya jobb.

Interpellationen innebär att det blir en riksdagsdebatt mellan Mikael Damberg och Maud Olofsson inom några veckor.

Regeringen ska inte få gå på sommarlov utan att först göra något aktivt för Hallstavik, säger Mikael Damberg.

Johan Sverke

0176-79587

[email protected]

Annons