Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för premiär i hockeytvåan

Fredag kväll. Då smäller det för Norrtälje och Rimbo i hockeytvåan. NT träffade Rimbospelaren Johan Hagman, i fjol i Norrtälje, och Norrtäljespelaren Mikael Oskarsson, i fjol i Rimbo för ett snack inför premiären.

Annons

I fjol var Mikael Oskarsson med och spelade ner Rimbo i division 3 (laget fick dock en friplats och är kvar i tvåan). Johan Hagman var med och såg till att Norrtälje IK hölls sig kvar i tvåan med god marginal. Nu har de bytt klubb.

Med varandra, typ. Igen, typ.

Vi reder ut det direkt:

Johan Hagman har spelat i Rimbo förr och tänker göra det igen. Mikael Oskarsson har spelat Norrtälje IK förr och tänkte göra det igen.

Så.

Fredag kväll premiärspelar Norrtälje borta mot seriefavoriten Vallentuna, Rimbo har en svår bortamatch mot Östervåla.

- Det är en tuff serie med små marginaler, men nog hoppas jag att vi i NIK ska kunna vara med och slåss om en plats i Alltvåan (uppflyttningsserien) efter jul, säger Mikael Oskarsson.

Johan Hagman känner NIK väl:

Jag tror absolut att NIK har kapacitet att vara med där. De får helt klart finna sig i favoritskapet här i kommunen.

Rimbo då?

Det blir svårt, fortsätter Hagman. Men jag hoppas att vi ska kunna vara med och spöka för de andra lagen. Vi har ett väldigt ungt lag så det kan bli svårt att hitta någon jämnhet, men jag tycker det ser rätt bra ut faktiskt. Jag blev förvånad över kvaliteten när jag gjorde de första träningarna med laget.

Mikael Oskarsson känner Rimbo väl.

Jag tror de får det jobbigt. I fjol när jag spelade där var vi väldigt känsliga för skador och sjukdomar och hade en stor omsättning på spelare. Jag tror att risken finns att det är lika i år.

Läs en längre intervju med med killarna plus lite tränarsnack inför premiären i fredagens Norrtelje Tidning.

Annons