Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daglig, hemburen och dagsfärsk

Vi är många som tänker nystart nu när nya året är i sin linda. Nystart privat och på jobbet. För oss på Norrtelje Tidning innebär detta nya år att vi sätter fokus på aktuella frågor.

Annons

Under 2009 blir det givetvis fortsatt granskning av kommunalpolitiken, men också det stora lokala projektet med Tiohundra, där kommun och landsting samverkar, ska granskas. När vinsterna av att två stora organisationer smälter samman kommer i dagen, riskerar det att bli smärtsamt. Eller också blir det inga stora samordningsvinster och då är frågan istället om sjukhuset i Norrtälje tillåts att överleva på lång sikt.

Annat som står i fokus under detta år är givetvis konjunkturen och dess effekter. Hur blir det med alla varsel på Note, hur slår stoppet i byggbranschen mot våra småföretagare och hur går det för bruket i Hallstavik?

För att ha koll på vad som händer och för att följa den lokala debatten är det viktigt att läsa tidningen. Ibland får jag höra att det är dyrt, och i rådande konjunktur blir man försiktig med slantarna.

Men vad får du egentligen för under åtta kronor i dag? Ja, inte är det min dagliga mjölk eller filen till frukosten i varje fall. I min närmsta butik kostar en liter ekologisk mellanmjölk 9 kronor och 90 öre, en liter vanlig fil kostar detsamma. Och dem får jag inte levererade vid dörren.

Precis lika färsk som mjölken är din dagstidning, men den är billigare. Det görs en ny varje dag och bakom den ligger många människors arbete, tryckerikostnader och pappersdito samt distribution ända fram till din postlåda. Allt detta för under åtta kronor per tidning om du tar en prenumeration för hela året. Ett vykort med frimärke kostar betydligt mer, trots att du där gör en del av jobbet, nämligen skriver innehållet. Mellan sju och åtta kronor för hemburen service är inte så dyrt, om man tänker efter. Det tycker i alla fall inte jag.

Annons