Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefsbråken skapar oro i kommunen

Lättnaden på socialförvaltningen var stor då beskedet att personalchefen Tony Wallin dragit tillbaka sin intresseanmälan blev känt.
– Det har varit en stor oro på hela förvaltningen under de senaste dagarna. Nu känns det mycket bättre, säger en anställd.

Annons

Under förra veckan beslutade kommunens arbetsutskott att den nuvarande personalchefen Tony Wallin istället skulle ta över som socialchef efter Isabel Andersson, som sa upp sig i slutet av februari.

I söndags drog han själv tillbaka sin intresseanmälan efter den turbulens som skapats bland både oppositionen och medarbetare.

 Med tanke på den turbulens som varit kring hela den här historien så tycker jag att han tagit ett bra beslut. Jag kan inte säga att vi är besvikna eftersom det är upp till Tony Wallin själv att avgöra om han vill ha jobbet eller inte, säger Åke Malmström, ordförande i socialnämnden.

Även vice ordförande i socialnämnden, Hanna Stymne Bratt (s) tycker att beslutet är riktigt.

 Ja, det är det. Hela den här historien visar hur tokigt det kan bli då man inte lyssnar på facket eller de anställda då man väljer chef. Det finns en chefspolicy som man måste följa och det har man inte gjort i det här fallet.

Det extra nämndmöte som oppositionen kallat till för att diskutera tillvägagångssättet att rekrytera chefer ställs nu in. Däremot ska den borgerliga majoriteten med sina gruppledare samlas i dag för att fortsätta diskutera frågan om socialchefsposten.

 Vi måste se över hur vi ska gå vidare med det här. En ny sökning blir förmodligen aktuell, säger kommunalrådet Kjell Jansson (m).

Kommunen står nu återigen utan socialchef. Och turerna kring chefsposterna fortsätter. Frågan är om Norrtälje kommun nu kan räkna med att vara en eftersökt arbetsplats bland chefer?

Jag är orolig att de olika chefsavhoppen har skadat kommunens rykte. Isabel Andersson slutade ju sitt jobb med direkt hänvisning till hur kommunen sköttes. Men jag hoppas förstås att det finns kompetenta människor som kan ge Norrtälje kommun en chans, eftersom det i grunden är ett bra ställe att bo på och har mycket att erbjuda sina invånare, säger oppositionsrådet Elisabeth Björk, (s).

NT har förgäves sökt Tony Wallin för en kommentar.

Lina Jonsson

Annons