Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern bromsar skolnedläggningarna

I går kväll samlades ett tiotal centerpartister, med gruppledaren Berit Jansson i spetsen, för att enas om ett gemensamt ställningstagande i den inflammerade skolfrågan.

Annons

Efter mötet kunde partimedlemmarna enas om en återremittering av besluten om en ny skolstruktur. De motsätter sig alltså att något beslut fattas på tisdag den 30 september då barn- och skolnämnden sammanträder.

Gruppledaren Berit Jansson uppger tidsbrist och demokratibrist som orsaker till att ärendet återremitteras.

Ja, vi står enade i det här. Det bästa är helt enkelt att bromsa beslutsprocessen. Det har gått alldeles för fort och det demokratiska agerandet har tagit stryk, säger hon. 

Förutom återremittering kommer centerpartiet att komma med förslag och lösningar på de förslag som finns idag. Vad detta är för förslag vill hon inte säga just nu, eftersom den borgerliga alliansen har ett samverkansavtal som måste respekteras. 

Vad tror du de andra borgerliga partierna säger om det här? Det vet jag inte, men jag ska kontakta Kjell Jansson (m) så fort som möjligt. 

I och med återremitteringen vill centerpartiet att samtliga av de förslag som nu ligger ute ska bearbetas ytterligare. Och centerpartiet har en hel del lösningar som de inom kort kommer att presentera. 

Var det något speciellt som gjorde att ni tog det här beslutet? Vi satte fingret i luften för att känna var vindarna drog, då kände vi att det var stormvarning. Alltså dags att kraftsamla och tillsammans snabbt agera. Det gör vi nu, säger Berit Jansson.

Katarina Hansson [email protected]

Mer läsning

Annons