Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blidöföretag växer med små skyltar

Stefan Gustafsson kan skylta med att hans företag är störst i landet på små skyltar.
Nu ska Skylt direct AB bygga ut, nyanställa och lanseras i Europa.

Annons

Sverige är ett informationssamhälle. Tillsammans med Tyskland ligger vi i topp när det gäller skyltar som upplyser om stort och smått.

Det har Skylt direct tagit fasta på och gjort till sin affärsidé. Det som började som ett litet familjeföretag för tio år sedan har vuxit till en stor industri.

Varje dag skickar vi ungefär 4 000 skyltar. Sedan starten har vi gjort över 3,5 miljoner skyltar, berättar Stefan Gustafsson.

På de flesta står en kod, några siffror eller en, för den oinvigde, obegriplig förkortning. Den mesta produktionen är till för teknisk märkning i industrier, hyreshus och på flygplatser och sjukhus.

För två år sedan startade bolaget försäljning i Tyskland. Nu riktas blickarna även mot Storbritannien, där lanseringen startade i fredags, och så småningom Spanien, Italien och Frankrike.

Satsningen gör att Skylt direct behöver växa på Blidö. Stefan Gustafsson har sökt och fått bygglov för att bygga ut med 1 600 kvadratmeter. Dessutom letar företag fastighet i Norrtälje.

Med kontor i Norrtälje hoppas Stefan Gustafsson att det blir lättare att rekrytera. Dubbla färjor till Blidö skrämmer bort många sökanden.

Vi hoppas fördubbla antalet anställda på några år. Bara i Norrtälje behöver vi 5-7 personer, säger han.

Johan Sverke

Annons