Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilsportsbas positiv till två motorbanor

Svenska Bilsportsförbundets ordförande Kåge Schildt är positiv till planerna på flera bilsportsarenor i Mälardalsområdet. - Det är alltid fullbokat på dem. Jag kan mycket väl tänka mig att det finns utrymme för två banor i samma område, säger Kåge Schildt.

Är Mälardalen stor nog för två motorbanor? Läs och kommentera!

Annons

Han menar att de motorsportsarenor som finns idag samtidigt kan användas till många andra saker förutom bilsportstävlingar.

Vi ser hur anläggningarna utvecklas hela tiden, och de kan utnyttjas av både ambulansen och brandkåren, för övningskörning och halkkörning. Alla anläggningarna drivs i dag som företag, och då vill man ha en bra beläggning för att få bra ekonomi, säger Kåge Schildt. 

Men finns det verkligen utrymme för två banor inom drygt tio mils avstånd?

Ja, definitivt. För fem år sedan byggde man en bana i Slite på Gotland,. Det var kanske inte vad vi i förbundet tänkte var så bra, men det har gått bra.

Det planeras även nya motorbanor i Halmstad och i småländska Nybro.

Efterfrågan är stor. I dag har vi tio banor i landet som håller hög klass. I Tyskland finns det en bana per tio miljoner människor. Vi har en bana per en miljon. Så vi är lyckligt lottade här i Sverige. 

Christina Gunnarsson 

[email protected]idning.se

Fotnot: 2007 fanns det 1721 licensierade dragracingförare i Sverige enligt Svenska Bilsportsförbundets statistik. Dragracing är den motorsportsgren som ökat mest de senaste åren.

Annons