Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berglund nöjd med FRA-dialog

I går träffade centerpartiets partiledning representanter från centeruppropet för att diskutera partiets stödjande av den omdebatterade FRA-lagen.
– Det gick väl ungefär som väntat, vi förde en jättebra dialog, säger Markus Berglund, en av initiativtagarna till Centeruppropet, efter mötet.

Annons

När centerpartiet valde att stödja den kontroversiella FRA-lagen drog en våg av missnöje genom partiet. Markus Berglund var då med och startade centeruppropet, tillsammans med andra missnöjda medlemmar. Målet är att bearbeta partiledningen och på så sätt få till en förändring.

Centerpartiet gick till val på integritetsfrågan och då måste man leva upp till det. Det här går helt emot vårt partiprogram, säger Markus Berglund. 

Markus Berglund är ändå hoppfull efter gårdagens möte, men påpekar att det kan ta tid att uppnå förändring.

Det tar en stund innan det händer något i partidemokratin. men vi fortsätter att ligga på med blåslampor. Vi kommer visa att partiet måste följa partiprogrammet. Jag personligen kan aldrig stå bakom ett parti som stödjer massavlyssning, säger han. 

Du har tidigare sagt att du överväger att hoppa av. Hur länge kan du bearbeta det här inifrån?

Kvarnarna går inom partiet. När de har malt klart och partiledningen fortfarande inte ändrat uppfattning, så är det inget parti jag kan stödja. Men det är långt kvar tills dess. Vi har ju valt att bearbeta det här inifrån istället för att hoppa av, och vi förde en bra dialog i dag.

Du säger att ni ska ligga på med blåslampor. Vad kan ni göra rent konkret, för att få partiledningen att ändra sig?

Vi kan bland annat visa vårt missnöje på bloggar och på distriktsmöten. Det finns hur många möjlighjeter som helst.

Andreas Andersson

[email protected]

Annons