Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bensinmack läggs ner

Slaget om OKQ8-macken i Hallstavik är avgjort. Macken läggs ner som planerat. Det meddelade två chefer från bensinbolaget ett hundratal besvikna Hallstaviksbor igår kväll på ett möte i Folkets hus.

Annons

Vi kommer att klippa sönder våra OKQ8-kort och börja tanka hos Shell i Sättra där kan vi få den service vi behöver, sa en upprörd kvinna i församlingen.

P-O Johansson, distriktschef, och Thomas Nicklasson, projektledare, var inbjudna av Pappers avdelning 68.

Den aktion för att rädda macken som ortsborna deltagit i, med 3 000 namnunderskrifter, hade många trott skulle få OKQ8 att ändra sitt beslut.

Macken har ingen framtid, sa cheferna.

Att driva den vidare kostar stora investeringar som vi inte kan få tillbaka, sa P-O Andersson.

Vi har underhållskostnader på fastigheten, det behövs ett framtida reningsverk för biltvätten, en godkänd oljeavskiljare, det behövs utrustning för nya kontokort och vi har miljökrav på butiken, fortsatte han.

Men vi lämnar inte Hallstavik. Vi investerar i automatstationen och kommer att sälja bensin, etanol och diesel.

Men detta tilltalade inte ortsborna, som deklarerade att de vill ha macken kvar, och service med bildelar, tvätt och däckbyte.

Att stänga macken är vansinnigt, det skapar miljöproblem. Ska folk tvingas åka till Östhammar och Norrtälje för att tvätta sin bil? Och fler kommer att tvätta sin bil ute på gatan, sa en upprörd man.

Flera föreslog att OKQ8 skulle satsa pengar i macken i stället för i automatstationen, som ligger 200 meter från den nuvarande macken.

Tror ni på fullt allvar att ni kan ta mer marknadsandelar om ni stänger macken i Hallstavik? Människor här på orten vill ha en servicemack, sa Leif Cegerblad.

Mötet blev stundom hätskt och ortsborna hotade med att upphöra helt med att tanka hos OKQ8.

Alexandar Srndovic, ordförande i Pappers, skakade på huvudet när NT lämnade mötet.

Vi är besvikna, väldigt besvikna, sa han.

Annons