Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båttjuvar dömda till fängelse

Polisen fick nys om de fem tjuvarna genom tips från en privatperson på färjan från Yxlan. I bagaget hade de en stulen båtmotor. Nu har tjuvarna, mot sitt nekande, dömts till fängelse.

Annons

Som NT tidigare har berättat greps de fem männen av polis vid Bilisten i Furusund i början av maj. När polisen kom till platsen befann de sig vid två skåpbilar som parkerats bakom macken. I bakluckan på den ena bilen hittade polisen en båtmotor som stulits på Yxlan samma natt.

Männen har suttit häktade som misstänkta för stöld sedan den 5 maj och i veckan dömdes de vid Norrtälje tingsrätt. 

Tre män i åldrarna 38 till 45 får tillbringa tre månader i fängelse för stöld av den återfunna båtmotorn. En 39-åring dömdes till sex månaders fängelse för stölden på Yxlan och ännu en stöld av en båtmotor från ett varv i Figeholm i Oskarshamn. 

En 34-åring döms till åtta månaders fängelse för sin inblandning i de båda stölderna och olovlig vistelse i landet. I samband med domen förlängdes även hans förbud att resa in i Sverige med två år. De fem männen kommer att förbli i häktet tills domen vinner laga kraft. Samtliga män är polska medborgare. De har under hela rättsprocessen nekat till brott.

Åsa Forsberg

[email protected]

Annons