Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badet öppnar igen men bara på prov

Badhuset har öppnat igen - men bara för en månad.
Fastighetsägarens företrädare Lars Mohlén ser nämligen en ljusning i sikte.

Annons

Rimbo centrumfastigheter har alltså valt att slå upp portarna till badhuset igen. Badet drivs nu av den personalgruppen som företräder det kooperativa alternativet till badhusets framtida drift. Anledningen till totalomvändningen från fastighetsägarens sida är utsikterna till en lösning. Enligt Lars Mohlén pågår förhandlingar mellan kommunens kultur- och fritidsförvaltning och den kooperativa personalgruppen.

Cecilia Möller, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen bekräftar att det förs diskussioner med personalkooperativet. Kommunen har också lämnat in en kravspecifikation på badhusverksamheten.

Lars Mohlén säger att badhuset inte under några omständigheter kan drivas utan kommunens bidrag. Om kommunen väljer att inte stödja verksamheten så kommer badhuset att stängas.

Överallt så drivs badhus endera av kommunen eller av någon privat aktör med bidrag av kommunen. Bolaget Rimbo centrumfastigheter har som affärsidé att hyra ut lokaler, att driva verksamheten som bad eller hotell har aldrig varit aktuellt, säger Lars Mohlén.

Kommunen har kritiserat att kostnaden för att driva badet ökat med det dubbla. Lars Mohlén hävdar å andra sidan att den kostnad som kommunen betalt under åren endast täckt vad verksamheten kostnad, inte själva hyran av badlokalerna. Enligt Mohlén är den ökade kostnaden ett resultat av att fastighetsägaren behöver ta ut hyra för lokalerna.

Det är därför jag velat förhandla. För att komma överens om hyran. Utan hyra kan vi inte upplåta ytorna, säger han. 

Annons