Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Autogiron för trängselskatt

I augusti kommer betalsystemet för trängselskatten att göras om. I slutet av månaden ska alla fordonsägare få en räkning i brevlådan. Dessutom avslutas alla autogiron.

Annons

Från och med den 1 augusti är det slut med nödvändigheten att söka upp Pressbyrån, 7-Eleven eller koppla upp sig mot internet kort efter att man passerat biltullarna i Stockholm Istället skickar Vägverket ut en räkning till alla fordonsägare i slutet av varje månad. 

- Den stora skillnaden blir att man betalar månadsvis. Det här är ett sätt att förenkla systemet för bilisterna, säger Eva Söderberg informatör på Vägverket till Dagens Nyheter.

Skatten ska ha registrerats som betald på Vägverkets konto för trängselskatt senast den sista dagen i nästföljande månad. Om skatten inte betalas in i tid påförs en tilläggsavgift på 500 kronor. Som ett led i att trängselskatten ska betalas månadsvis avslutas även alla befintliga autogiron. Den som vill fortsätta att betala med autogiro kommer därför att behöva ansöka på nytt om det.

Företag och organisationer som har flera fordon kan välja att få ett sammandrag, så kallad samlingsavi, där samtliga fordon ingår. Anmälan om samlingsavi och nytt autogiro kommer att kunna göras först i höst.

Trängselskatt tas ut för svenskregistrerade bilar som körs in i och ut ur Stockholms innerstad måndag - fredag, klockan 06.30 - 18.29.

Mer information på vägverkets hemsida

Annons