Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attack, attack, attack

Om motståndarlaget gör 30 mål så spelar det ändå inte någon roll.
Rimbo lär nämligen göra 50 och vinner ändå.
Full fart framåt, alltså.
Och Rimbospelarnas största fiende den här säsongen lär bli Rimbospelarna själva.

Annons

Hängde ni med?

Om inte så är du ändå förlåten. Det brukar nämligen vara svårt att hänga med när det handlar om Rimbos handbollsherrar. När laget spelar handlar det inte så mycket om organiserat försvarsspel. Det handlar istället om att erövra bollen och kontra snabbt. Och får man tro dem som vet hur bra lag är så är det inget snack om saken.

Rimbo kommer att vinna tvåan överlägset och spela i division ett nästa säsong.

Allsvenskan är på sikt vårt mål, säger tränaren Mikael Södergren. Vi ligger för närvarande i fel serie. Vi borde ligga i division ett med tanke på hur bra spelare vi har. Och får vi bara behålla de spelare vi har plus att det kommer nya underifrån, då är inte allsvenskan någon omöjlighet.

Och frågan är om inte Rimbo, om de låg i division ett, skulle vinna den serien också.

Det är möjligt, säger Mikael Södergren.!q När allt fungerar, när vi spelar som bäst, då håller vi riktigt hög klass. Det enda vi skulle behöva är väl lite mer bredd och lite mer konkurrens om platserna.

Klass finns det som sagt. Där finns det inget lag i tvåan som kan konkurrera. Däremot finns det en sak som brukar slå klass.

Det handlar om motivation.

Det är nog vår svåraste motståndare, säger Mikael Södergren. Vi har pratat mycket om det där. Vi måste försöka hålla oss motiverade även om det går väldigt enkelt i vissa matcher.

Fredrik Johansson är en av spelarna. Den här dagen sitter han på sidan medan lagkamraterna tränar. Orsaken är en förkylning.

Mot vissa lag, mot Vassunda till exempel, är det nog inget problem med motivationen. Det är ju nästan som ett derby och båda lagen brukar vara heta i de matcherna.

Men hur gör ni om ni leder med 2814 i halvtid.

Ja, du, säger Fredrik Johansson. Det lär inte bli lätt att tända till. Men Det här laget är fullt av genier och det finns många spelare som vill göra det där lilla extra. Det lär nog bli en ganska underhållande handboll att titta på.

De är nämligen lika vana att underhålla som att vinna. I den årliga beachhandbollsturneringen i Århus brukar Rimbo vara den stora publikfavoriten. Mycket tack vare att de vinner. Men också att deras fartfyllda handboll lockar publik. I somras kom de tvåa efter ett tyskt lag med en herrans massa proffs. Lilla Rimbo stod emot bra. Och fick publikens stöd. Man har även imponerat stort mot bättre motstånd under försäsongens träningsmatcher. Det har gjort att det skrivs och viskas om Rimbos herrar på hemsidor och i klubbar runt om i Sverige.

Rimbo har ett bra lag.

Ett väldigt bra lag.

Går vi inte upp i ettan så är det en rejäl miss, säger Mikael Södergren. Spelar vi som vi ska spela ska vi vinna alla matcher.

Annons