Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad för knivdåd i Hallstavik

Festen spårade ur och slutade med att tre knivskurna ynglingar och en blåslagen kille hamnade i förvar hos polisen. I dag åtalades 19-åringen.

Annons

På fredagen åtalades den 19-åring som misstänks ha knivskurit tre jämnåriga på en fest i Hallstavik i mitten av maj. Han åtalas för tre fall av grov misshandel och olovligt innehav av kniv. 

Under polisutredningen har flera ungdomar som var med på festen vittnat om hur 19-åringen började tjafsa med några festdeltagare och kallade dem okvädesord. Han ska sedan ha tagit fram en kniv varpå tumult uppstod. En kille blev knivskuren i magen, en i benet och den tredje i ryggen och låret. I nästa sekund är det 19-åringen som får ta emot slag och sparkar samtidigt som någon lyckas får tag i kniven och kasta ut den genom fönstret. 

19-åringen kan har varken kunnat erkänna eller förneka brotten. Han hävdar att han minns att han och en kompis rökte hasch innan de åkte till festen där han inte kände någon och att han sedan satt mest i soffan och tittade på tv och drack alkohol. Hans nästa minnesbild är när han vaknade på polisstationen med blåslaget ansikte. Han har inget minne av att han skulle ha tagit fram en kniv och skadat någon under festen. 

Han erkänner däremot att arbetskniven som polisen hittat på gräsmattan utanför lägenheten är hans.

Åsa Forsberg  [email protected]

Annons