Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen egna läkare på Väddö

Två ordinarie läkare är på väg till Väddö vårdcentral.
Den första ska tillträda sin tjänst den 10 augusti och den andra ska komma i början av september.

Annons

Väddö vårdcentral har varit utan ordinarie läkare en längre tid på de två läkartjänster som finns. Det har varit svårt att rekrytera och verksamheten har bland annat skötts med hjälp av hyrläkare.

Nu har vi en lösning på gång, säger Inga-Lill Andersson, verksamhetschef för primärvård och äldreomsorg i Hallstavik och Väddö.

Målet är att vi inte ska ha hyrläkare. Hyrläkare är inte optimalt för någon och dessutom inte så bra för ekonomin, säger hon.

Inga-Lill Andersson konstaterar också att det är mycket som måste stämma för att en rekrytering ska gå att genomföra. Läkaren kanske måste vara beredd att flytta och i så fall kan det dessutom finns en maka eller make som också behöver ett arbete.

Att Väddö vårdcentral till hösten kommer att ha båda sina läkartjänster besatta med ordinarie läkare gläder bland andra Roland Larsson (S) som tagit upp läkarbristen i en interpellation i Norrtäljes fullmäktige.

Roland Larsson har också önskat att verksamheten vid vårdcentralen ska utvecklas för att passa förhållandena på orten.

Det handlar inte bara om att plocka bort gäddwobblers från folks huvuden, här finns numera en del geriatriska uppgifter, sade han vid det senaste fullmäktigesammanträdet.

Där hänvisade han till att mor- och farföräldrar flyttar ut på landet för att yngre generationer ska kunna ta över deras bostäder i storstaden.

Inte aktuellt

Något förändringsarbete speciellt för Väddö vårdcentral är dock inte aktuellt, svarade Sören Karlsson, styrelseordförande för vårdbolaget Tiohundra AB

Men vi vill ha mer konkurrens. Det är inte bra över tid att vara ett monopolföretag.

Annons