Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersson tror på slutspel för DIF

En bruten fot och hårdare konkurrens. Det är inget som skrämmer Niklas Andersson. Den NIK-fostrade Djurgårdsbacken är övertygad om att han, och Djurgården, spelar SM-slutspel om några veckor.
- Foten gör j-ligt ont, men jag går på is igen nästa vecka. Och hela laget har en väldigt bra form, så vi fixar garanterat slutspel.

Annons

Niklas Andersson har haft en klassiskt förstasäsong i Djurgården. Till en början massor med speltid och tränarnas förtroende. Sedan petad från laget till förmån för de två nyförvärven David Schneider och Andreas Holmqvist. Och sedan skicklig nog för att åter kriga till sig en plats. In och ut ur truppen. Ett vanligt fenomen för nya, unga spelare.

Visst är det så. Jag har aldrig någon självskriven plats utan får kriga för varenda minut på isen. Men efter jul började allt falla på plats, säger Niklas Andersson.

Lyckan var dock kortvarig. I matchen mot Modo i mitten av januari var olyckan framme, i form av ett stenhårt slagskott.

Jag försökte täcka skott, men fick olyckligt pucken på foten. Ett ben gick sönder och sedan dess har jag inte kunnat spela en minut.

Rehabiliteringen har dock gått fort framåt. Inom några matcher vill Djurgårdsbacken ta tillbaka sin plats i laget. Och det är lätt att förstå varför. Åtta omgångar kvar. Djurgården kan både åka ur, hamna i kvalserien och ta sig till slutspel. Men för Niklas Andersson finns det bara ett alternativ.

Vi ska till slutspel. Det är det enda som existerar för oss. Det är riktigt tight men vi fixar det. Vi har Sveriges bästa publik och massor med stöd.

Det kan aldrig bli åt andra hållet, att stödet omvänds till press?

Det tillhör vardagen. Vi är ett folkkärt lag och det är många som bryr sig. Man kan inte vara oberörd. Men jag tycker det är inspirerande. Bara inspirerande, säger Niklas Andersson.

Annons